Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
Μείωση εσόδων για τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.
Δημοσιεύθηκε στις: 25-11-2011

Τεράστια μείωση των εσόδων από την πώληση των ανακυκλώσιμων υλικών καταγράφει η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. καθώς οι τιμές των προϊόντων που διαθέτει στην αγορά, λόγω της γενικότερης κρίσης, έχουν πέσει πολύ.
Πάντως, στον προϋπολογισμό της Διαδημοτικής Επιχείρησης για το 2012 δεν υπάρχει καμία αύξηση στα ποσά χρέωσης των Δήμων για την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων.
Για το 2011 τα έσοδα της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. από την πώληση των ανακυκλώσιμων υλικών αναμένεται να φτάσουν στα στο 1,6 εκατ. ευρώ. «Δυστυχώς, η τάση στην πώληση των ανακυκλώσιμων υλικών είναι πτωτική. Στον τελευταίο διαγωνισμό που κάναμε το χαρτί από 80 ευρώ ο τόνος έπεσε στα 30 ευρώ ο τόνος και το χαρτόνι από 100 ευρώ ο τόνος έχει πέσει στα 50 ευρώ», δήλωσε ο κ. Κ. Πατεράκης, διευθυντής του Εργοστασίου Μηχανικής Διαλογής και Κομποστοποίησης στο Ακρωτήρι, ο οποίος ήταν και ο εισηγητής του προϋπολογισμού του 2012 στο χθεσινό Δ.Σ. της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.
Οπως υπογράμμισε ο κ. Πατεράκης, παρότι στον προϋπολογισμό της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση σε σύγκριση με το 2011 σε ό,τι αφορά τα ποσά χρέωσης των Δήμων για την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων, είναι πιθανό, αν συνεχιστεί η «κατηφόρα» στις τιμές των ανακυκλώσιμων υλικών, να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. «Υπάρχει μία υποσημείωση στον προϋπολογισμό ότι θα αναπροσαρμοστούν οι προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους σε σχέση με τα έσοδα που θα προκύψουν από τα ανακυκλώσιμα υλικά. Δηλαδή τη διαφορά αυτή θα πρέπει να την καλύψουν οι Δήμοι», ανέφερε ο κ. Πατεράκης.
Οπως επεσήμανε στο Δ.Σ. η πρόεδρος, κα Θ. Μυλωνάκη. στόχος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. είναι να κρατήσει τα τιμολόγια χαμηλά και να μην υπάρχουν επιβαρύνσεις των Δήμων και κατά συνέπεια των δημοτών.
Σε ό,τι αφορά τις οφειλές προς την Επιχείρηση, σύμφωνα και με την ενημέρωση που έκανε στο Δ.Σ. η κα Μυλωνάκη, για το 2011 φτάνουν τις 400.000 περίπου ευρώ. Ο Δήμος Χανίων, που είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., έχει δώσει όλα τα χρήματα που όφειλε, ο Δήμος Πλατανιά οφείλει 181.000 ευρώ, ο Δήμος Κισάμου 109.000 ευρώ, ο Δήμος Αποκορώνου 69.000 και ο Δήμος Σφακίων 36.000 ευρώ.

Απόκτηση απορριμματοφόρου
Την απόκτηση ενός απορριμματοφόρου από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, του 10ου συνολικά οχήματος που παραλαμβάνει, εξασφάλισε η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Για τον σκοπό αυτό υπεγράφη η σχετική σύμβαση πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα από την πρόεδρο της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., κα Θεοχαρούλα Μυλωνάκη (φωτ.). Το απορριμματοφόρο δίνεται δωρεάν και μετά το πέρας των διαδικασιών ταξινόμησης αναμένεται άμεσα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ανακύκλωσης της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου