Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011


ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ
Κλοπές - δολιοφθορές
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 02-11-2011

Τις ικανότητες τους στο... καράτε φαίνεται ότι εξασκούν τις νυχτερινές ώρες άγνωστοι στο ενετικό λιμάνι Χανίων με θύματα τα καλαθάκια απορριμάτων του Δήμου, την ίδια ώρα που οι κλοπές σωσιβίων έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, με παράλληλες δολιοφθορές σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης.
Χθες εργαζόμενοι του Λιμενικού Ταμείου συγκέντρωσαν τα καλαθάκια απορριμμάτων, που είχαν σπαστεί τη νύχτα που πέρασε, προκειμένου να τα δώσουν στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων για να κάνουν επισκευές. «Δεν υπάρχει μέρα που να μην καταστρέφονται 1 - 2 καλαθάκια. Με κλωτσιές σπάνε τις πλευρές του κάθε καλαθακιού προφανώς για να διασκεδάσουν καθώς είναι σε σημείο που δεν εμποδίζουν. Κάθε μέρα παραδίδουμε και ένα στις Τεχνικές Υπηρεσίες για να το επιδιορθώσουν και την άλλη μέρα πάλι το ίδιο», μας είπαν εργαζόμενοι στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Τα ίδια πράγματα συμβαίνουν και με τα σωσίβια που έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης. Από τα 10 σωστικά σωσίβια έχουν απομείνει 4. Χαρακτηριστικά, το σωσίβιο που τοποθετείται στο σημείο που δένουν οι λάντζες των κρουαζιερόπλοιων όταν αυτά προσεγγίζουν το ενετικό λιμάνι Χανίων από τα ανοιχτά, δεν αντέχει περισσότερο από ένα τριήμερο! Την ίδια τύχη έχουν και τα σχοινιά των σωσιβίων! «Κάνουμε έκκληση αυτή η κατάσταση να πάψει, δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια του κόσμου. Στη γωνία στο Μεγάλο Αρσενάλι το καλοκαίρι ένας άνθρωπος παραπάτησε και έπεσε στη θάλασσα και δεν υπήρχε πουθενά σωσίβιο γιατί είχε κλαπεί την προηγούμενη ημέρα», αναφέρουν οι υπάλληλοι. Το κόστος αγοράς των σωσιβίων φτάνει τα 30 ευρώ.
«Εμείς αυτό που ζητάμε από όσους κάνουν αυτά τα πράγματα είναι λίγος σεβασμός. Σεβασμός στην περιουσία των ίδιων των πολιτών, στη δουλειά που κάνουν οι υπάλληλοι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Δεν μπορεί ό,τι τοποθετείται να καταστρέφεται», αναφέρει ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Νίκος Ξυνίδης.
Σημειώνεται ότι πέρυσι έντονες ήταν και οι δολιοφθορές που αφορούσαν την καταστροφή των φωτιστικών σωμάτων, που βρίσκονται κατά μήκος του λιμανιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου