Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Κατασκευή υποδομών
Δημοσιεύθηκε στις: 21-11-2011

Στη δημοπράτηση του έργου "Κατασκευή σύγχρονων δικτύων υποδομής στο κεντρικό τμήμα της παλιάς πόλης» προχωράει στις 13 Δεκεμβρίου ο Δήμος Χανίων, με στόχο τη θωράκιση ενός σημαντικού τμήματος του μνημείου.
Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο και ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια του έργου κατασκευής σύγχρονων δικτύων υποδομής στην περιοχή της Σπλάντζιας.
«Το έργο είναι ενταγμένο και τα χρήματα εξασφαλισμένα. Από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα σε 12 μήνες», δήλωσε στα «Χ.Ν.» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Ξυνίδης.
Στη συνέχεια, στόχος είναι η δημοπράτηση του ανάλογου έργου στο τμήμα που αφορά την δυτική πλευρά της παλιάς πόλης, περιοχή Οβριακή, Τοπανά. «Για το δυτικό τμήμα περιμένουμε τις τελικές εγκρίσεις από την Περιφέρεια προκειμένου να το δημοπρατήσουμε. Πιστεύουμε ότι με αυτά τα έργα δημιουργούνται κάποιες σύγχρονες υποδομές στην περιοχή της παλιάς πόλης, ενώ παράλληλα ασφαλίζεται με το δίκτυο αυτόνομης πυρόσβεσης», τονίζει ο κ. Ξυνίδης.
Ειδικότερα προβλέπεται:
? Πού θα γίνει: Το έργο θα εκτελεστεί στο κεντρικό τμήμα της παλιάς πόλης Χανίων, που οριοθετείται βόρεια από την οδό Σήφακα (Μαχαιράδικα) και το βυζαντινό τείχος, ανατολικά από την οδό Δασκαλογιάννη, δυτικά από την οδό Ποτιέ και νότια από την οδό Χατζημιχάλη Νταλιάνη.
? Τι θα γίνει: Αυτόνομο δίκτυο πυρόσβεσης, κατασκευή σύγχρονου δικτύου οπτικών ινών και δικτύου ύδρευσης. Επίσης, διαχωρισμός δικτύων ακαθάρτων και ομβρίων σε σημεία που απαιτείται καθώς και διαμόρφωση, αποκατάσταση και ηλεκτροφωτισμός των οδών.
? Προϋπολογισμός: Το συνολικό έργο έχει προϋπολογισμό 1,3 εκατ ευρώ. Εξ αυτών τα 607.000 ευρώ αφούν δαπάνες οδοποιίας, 241.000 δαπάνες για ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και 162.000 για υδραυλικές εργασίες.
Ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου στον Δήμο Χανίων και το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε διάστημα ενός έτους από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου