Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011


ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΜΑΡΓΑΡΩΝΗ
Παρουσίαση συνδυασμού «Νέα Πορεία»
Δημοσιεύθηκε στις: 15-11-2011

Για «αλλαγή σελίδας από νέους ανθρώπους με όρεξη και πάθος για κάτι διαφορετικό στο Επιμελητήριο», έκανε λόγο κατά τη χθεσινή επίσημη παρουσίαση των θέσεων του συνδυασμού του «Νέα Πορεία» ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Γιάννης Μαργαρώνης.
Ο υποψήφιος πρόεδρος επέμεινε στη σημασία των εκλογών της 5ης και 6ης Δεκεμβρίου για αλλαγή επί τους ουσίας του κλίματος στον εμπορικό - επιχειρηματικό κόσμο των Χανίων.
Παρουσία υποψηφίων και φίλων του συνδυασμού του ο κ. Μαργαρώνης στάθηκε ιδιαίτερα σε τρία σημεία:
• Τη μέχρι τώρα πορεία του ΕΒΕΧ υπό τη διοίκηση Σπανουδάκη που "όφειλε να είναι να είναι δίπλα, να στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις και προϊόντα" συμπληρώνοντας πως το πρώτο πράγμα που θα κάνει ως νέος πρόεδρος του ΕΒΕΧ θα είναι η "διάχυση της πληροφορίας σε όλα τα μέλη του. Να αισθανθούν ότι είμαστε δίπλα τους".
• Προτάσεις. Δημιουργία νέου ΒΙΟΠΑ, καθορισμός ΣΧΟΟΑΠ σε επίπεδο Π.Ε. Χανίων, επίσπευση των διεργασιών για τη λειτουργία εμπορικού μητρώου, διασύνδεση με το ευρωπαϊκό δίκτυο επιχειρηματικότητας, σύνδεση του ΕΒΕΧ με τα τοπικά εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο, Τ.Ε.Ι., Μ.Α.Ι.Χ.), συνεργασία με τον ΟΑΕΔ για πρόσβαση και χρήση της δικτυακή πόλης Eures για την εύρεση εξειδικευμένου προσωπικού, ανάρτηση στο"Διαύγεια" όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων του ΕΒΕΧ, διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών, συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για πάταξη του λαθρεμπορίου, την ανάδειξη του θεσμού των εκθέσεων σε ετήσια βάση, διασύνδεση με το γραφείο Βρυξελλών και την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων, συνεργασία με τον Σύλλογο εξαγωγέων Κρήτης κ.ά.
• Δημιουργία. Λειτουργία γραφείων επιχειρηματικότητας στους Δήμους των Χανίων για την εξυπηρέτηση των μελών εκτός της πόλης, επιμελητηριακή εταιρεία στήριξης επιχειρήσεων Π.Ε. Χανίων, ειδική υπηρεσία στελεχωμένη με επιστημονικό προσωπικό για τη δωρεάν παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στα μέλη του ΕΒΕΧ, e-επιμελητηριακές υπηρεσίες και e-κατάλογος επιμελητηριακών επιχειρήσεων, αξιοποιηση εγκαταστάσεων ΕΒΕΧ κ.ά.
Απευθυνόμενος στα μέλη του ΕΒΕΧ ο κ. Μαργαρώνης επισήμανε πως "οι εκλογές γίνονται στην πιο κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Στις δυο προηγούμενες δεκαετίες παρακολουθήσαμε την έναρξη λειτουργίας χιλιάδων Μ.Μ.Ε σε όλους τους κλάδους, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια καταγράφηκε μια συνεχής μείωση του αριθμού των επιχειρήσεων με πάρα πολλά λουκέτα συνοδευόμενα από χρέη ή αδυναμία πληρωμής πολλών ενεργών επιχειρήσεων". Παράλληλα ο επικεφαλής της "Νέας Πορείας" στάθηκε σε μια σειρά από δεσμεύσεις: "Να είμαστε παρόντες με προτάσεις ανάπτυξης σε κάθε δημόσιο φορέα (Τ.Α., Περιφέρεια, Υπουργεία, κυβέρνηση, κόμματα) να είμαστε δίπλα σε όλες τις Μ.Μ.Ε γιατί θέλουμε ανάπτυξη και προοπτική για όλους. Δεσμευόμαστε να δώσουμε όλους τους αγώνες που χρειάζονται για τη στήριξη και τη βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων. Δεσμευόμαστε πέρα και πάνω από τις οποίες πολιτικές μας πεποιθήσεις, να είμαστε εδώ για το παρόν και το μέλλον της τοπικής οικονομίας και της κοινωνίας μας. Στις προθέσεις μας δεν είναι να σας ξεγελάσουμε, διεκδικώντας απλά την ψήφο σας. Όλοι μαζί ενωμένοι θα αγωνιστούμε για το κοινό συμφέρον.
Άλλωστε, είμαι πεπεισμένος ότι τα προβλήματα -ιδιαίτερα αυτά που μας μαστίζουν τον τελευταίο καιρό- δεν έχουν χρώματα, δεν έχουν σύνορα, δεν είναι ατομικά αλλά Όλων.
«Το Επιμελητήριο που θέλουμε»

Αξιόπιστο και μαχητικό για τα συμφέροντα των μελών του Σύμβουλο της Πολιτείας, με θέσεις και άποψη, διεκδικώντας λύσεις για τα αναπτυξιακά προβλήματα του τόπου μας
• Όχι απλά διαχειριστή και διαμοιραστή κοινοτικών κονδυλίων
• Να υποστηρίζει τον επιχειρηματικό κόσμο των Χανίων ενημερώνοντας και προβάλλοντας τις τοπικές επιχειρήσεις
• Ν’ αξιοποιεί την τοπική παράδοση προς όφελος της οικονομίας
• Να παρέχει ουσιαστικές διοικητικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες στα μέλη του
• Να διεκδικεί ισομερή ανάπτυξη όλων των τομέων της τοπικής οικονομίας
• Ν’ αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Χανίων
Στοιχεία σοκ

Σε 250 υπολογίζονται οι επιχειρήσεις που έκλεισαν τα Χανιά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σημείωσε ο κ. Μαργαρώνης δίνοντας μια εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στον εμπορικό κόσμο. Παράλληλα έκανε λόγο για μείωση του τζίρου σε ποσοστό 40% την τελευταία διετία, που για ορισμένους κλάδους όπως η οικοδομή και οι πωλήσεις αυτοκινήτων να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου