Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011


ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Αυξάνονται οι εφημερίες φαρμακείων
Δημοσιεύθηκε στις: 01-11-2011

Οκτώ αντί για τρία θα είναι πλέον τα φαρμακεία που θα εφημερεύουν καθημερινά, ενώ τις Κυριακές δύο θα εφημερεύουν και ένα θα διανυκτερεύει. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί ο Σύλλογος των Φαρμακοποιών μετά τις αλλαγές που έχει επιβάλει στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τους η Υπουργική Απόφαση που θα ισχύσει από σήμερα.
«Εμείς ως Σύλλογος δεν είχαμε συμφωνήσει με τη ρύθμιση του υπουργού ότι όσοι φαρμακοποιοί το επιθυμούν μπορούν παράλληλα με τις εφημερίες και τις διανυκτερεύσεις να εφημερεύουν και να διανυκτερεύουν και να αναρτώνται στους πίνακες των Συλλόγων. Νομίζω ότι αυτό είναι μια ευθύνη των Συλλόγων εδώ και χρόνια και με τη ρύθμιση αυτή είναι σαν να καταστρατηγείται ο ρόλος μας, που πιστεύω ότι τα καταφέρνουμε μια χαρά να εξυπηρετείται το κοινό πολύ σωστά και τα φαρμακεία να είναι ανοιχτά 24 ώρες», δήλωσε στα «Χ.Ν.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών, κ. Τάσος Βάμβουκας.
Σύμφωνα με τον κ. Βάμβουκα το Υπουργείο δεν άκουσε τις προτάσεις των φαρμακοποιών. «Θα μπορούσε, όπως αρχικά είχε πει ο υπουργός, σε ορισμένες ημέρες, όπως είναι η Δευτέρα το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί, να έχουμε έναν αυξημένο αριθμό εφημερευόντων φαρμακείων. Ξαφνικά ο υπουργός αποφάσισε χωρίς καμία συνεννόηση να αλλάξει αυτό που έλεγε για 30% των φαρμακείων ανοιχτά και να το κάνει όποιος θέλει το ανοίγει όποτε το θέλει. Μέχρι τις 5 Νοέμβρη οι Σύλλογοι είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν στην αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειάς τους καταλόγους με τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία που θα ισχύουν για έναν χρόνο. Ο Σύλλογός μας το επεξεργάζεται το σχέδιο αυτό και η Γενική Συνέλευση πήρε απόφαση να αυξήσει τα εφημερεύοντα φαρμακεία κατά τις ημέρες Δευτέρα απόγευμα και Σάββατο πρωί στο 25% της δυναμικότητας του Συλλόγου. Πιστεύουμε ότι η εξυπηρέτηση θα είναι άριστη. Στον Δήμο Χανίων έχουμε 100 φαρμακεία, 25 φαρμακεία ανοιχτά συν τα 3 διανυκτερεύοντα φτάνουμε στα 28. Για τις υπόλοιπες ημέρες θα έχουμε έναν αυξημένο αριθμό φαρμακείων 8 ανοιχτά, εκτός τις Κυριακές που θα είναι 2 εφημερεύοντα και 1 διανυκτερεύον».
Αναφορικά με το, αν συνάδελφοί του φαρμακοποιοί προτίθενται να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους 24 ώρες το 24ωρο, ο κ. Βάμβουκας απάντησε πως «μετά τις διευκρινίσεις που πήραμε από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο που έχει νομικό τμήμα γι? αυτά τα θέματα, είναι υποχρεωμένοι οι συνάδελφοι αυτοί να ακολουθήσουν το πρόγραμμα εφημεριών και διανυκτερεύσεων του Συλλόγου τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου