Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Παρέμβαση του Δήμου
Δημοσιεύθηκε στις: 23-11-2011

Την αντίθεσή του στην επιβολή του ειδικού τέλους για τα ακίνητα («χαράτσι») εξέφρασε ομόφωνα χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασής του.
Διαπαραταξιακή Επιτροπή έφερε προς έγκριση το ψήφισμα, μετά και από παρέμβαση πολιτών που ζητούσαν επιτακτικά να βγει ψήφισμα ενάντια στο χαράτσι, αλλά και στήριξης των δημοτών στους οποίους θα κοπεί το ρεύμα. Αρχικά η Δημοτική Αρχή κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος σε «χαμηλούς τόνους», σε αντίθεση με τις παρατάξεις των κ. Βιρβιδάκη, Βάμβουκα, Παπαντωνάκη, που κατέθεσαν ξεχωριστές προτάσεις πιο δυναμικές, ενώ ακόμα περισσότερο δυναμικό ήταν το ψήφισμα που κατέθεσε η πρωτοβουλία των πολιτών. Τελικά υπήρξε μια σύνθεση των προτάσεων που κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα. Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων:
• Καταδικάζει την πολιτική της ανεξέλεγκτης επιβολής φόρων και περικοπών.
• Εκφράζει τη σαφή αντίθεσή του και στην επιβολή του εκτάκτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, αλλά και στην είσπραξή του μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ με την απειλή της διακοπής της ηλεκτροδότησης.
• Ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών την άμεση ανάκληση του νόμου που σε κάθε περίπτωση είναι δυσβάστακτος και κοινωνικά άδικος, ειδικά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
• Συντασσόμενο με την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, προτείνει στα κεντρικά όργανα της Αυτοδιοίκησης να συντονίσουν τις προσπάθειες, ώστε όλοι οι Δήμοι να παραμείνουν κλειστοί την 2α Δεκεμβρίου, ημέρα εκδίκασης στο ΣτΕ και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την 2α Δεκεμβρίου.
• Αποφασίζει να παρέμβει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη δικάσιμο της 2ας Δεκεμβρίου 2011 και σε κάθε μετ’ αναβολή δικάσιμο, προκειμένου να ακυρωθεί ο σχετικός νόμος ως παράνομος και αντισυνταγματικός και εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου ή αυτόν τον δικηγόρο που θα ορίσει ο πρόεδρος, να παραστεί στο ΣτΕ και να ασκήσει την παρέμβαση.
• Ο Δήμος Χανίων συμπαριστάμενος στους δημότες και με σκοπό να αποφευχθεί η διακοπή ρεύματος, διαθέτει τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων, να παράσχει νομική βοήθεια σε όποιο δημότη έχει ανάγκη και ζητά από τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε καμιά διακοπή.
• Αποφασίζει το ψήφισμα να αποσταλεί στα συναρμόδια Υπουργεία, στη Διοίκηση της ΔΕΗ, στην Κ.Ε.Δ.Ε., στην Π.Ε.Δ. Κρήτης, στους κοινωνικούς φορείς και να δημοσιοποιηθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Από τη συνεδρίαση δεν έλειψε και η ένταση ανάμεσα σε πολίτες και συμβούλους, ενώ στα χαρακτηριστικά της καταγράφεται και η 5λεπτη διακοπή του ρεύματος στην περιοχή που προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου