Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011


ΑΛΕΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ:
«Ανάγκη για ευρύ αγωνιστικό μέτωπο»
Δημοσιεύθηκε στις: 17-11-2011

«Το μήνυμα των φετινών εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου είναι για μας η ανάγκη ενός πλατύτερου αγωνιστικού μετώπου του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, ώστε να αναχαιτιστεί και να ανατραπεί η σημερινή πολιτική. Να επανακατακτηθεί η ελπίδα και η πίστη στον κόσμο ότι έχει το δικαίωμα και μπορεί να ζει αξιοπρεπώς και σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του», τόνισε, χθες από τα Χανιά, ο αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα, Αλέκος Αναγνωστάκης, ο οποίος ήταν και ομιλητής σε εκδήλωση της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης».
Αναφερόμενος σε όλα όσα έχουν ειπωθεί τελευταία σε βάρος της «γενιάς του Πολυτεχνείου» ο κ. Αναγνωστάκης επεσήμανε πως «ο όρος 'γενιά' ουσιαστικά 'ζαχαρώνει' τα ιστορικά γεγονότα και τα περιορίζει σαν τρελές στιγμές της πρώτης νιότης των ανθρώπων. Πίσω από τον όρο 'γενιά του Πολυτεχνείου' υπάρχουν πολλές γενιές. Υπάρχουν αυτοί που πλέον κυκλοφορούν με illustration βιογραφικά ανάμεσα στο King George και στην Ευρώπη και από εκφωνητές του Πολυτεχνείου έχουν καταντήσει φτωχοί προπαγανδιστές της αντιλαϊκής λαίλαπας που προωθείται σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχει και η άλλη γενιά, η καθόλου ευκαταφρόνητη, η ανυπότακτη, αυτοί που είναι ερωτευμένοι με τα λαϊκά όνειρα και τους λαϊκούς αγώνες, οι γνωστοί άγνωστοι που παραμένουν μπροστά και ονειρεύονται και αγωνίζονται. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση αυτή και οι κρατούντες έκαναν λάθος. Γιατί 38 χρόνια από το Πολυτεχνείο, μέσα στον Νοέμβρη, έβαλαν 4 χουντικούς υπουργούς σε αυτήν την κυβέρνηση».
Μιλώντας για την οικονομική κρίση έκανε λόγο «για μια από τις τρεις μεγαλύτερες στην ιστορία του καπιταλισμού. Η διάρκειά της θα είναι τεράστια με απρόβλεπτες και απροσδόκητες εξελίξεις. Μια βαθιά κρίση, στην οποία η αστική τάξη προχωρά με καταστολή των παραγωγικών δυνάμεων, που εξαιτίας των αδιεξόδων οδηγούν σε μία βαθιά αντιλαϊκή πολιτική». Ακολούθησαν τοποθετήσεις και συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου