Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011


ΤΟΠΙΚΑ
ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.
Κάδοι σε σπίτια της παλιάς πόλης
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 23-11-2011

Ανταποκρίνονται οι κάτοικοι της παλιάς πόλης στο πρόγραμμα της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. για τη χορήγηση σε κάθε σπίτι μπλε, κίτρινων και πράσινων
μικρών κάδων.
Και χθες υπάλληλοι της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. προχώρησαν σε κατ’ οίκον ενημέρωση στους δρόμους της παλιάς πόλης και στην καταγραφή του αριθμού των ανθρώπων που διαμένουν σε κάθε σπίτι. Οι εργαζόμενοι απευθυνόμενοι στον κόσμο τον ενημέρωναν για το πρόγραμμα ανακύκλωσης «πόρτα - πόρτα», που θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες και κατέγραφαν παρατηρήσεις και σχόλια. «Η πλειοψηφία του κόσμου το αποδέχεται πολύ θετικά», ανέφερε η κα Ελευθερία Στυλιανουδάκη, συμπληρώνοντας πως «τους όποιους προβληματισμούς τους καταγράφουμε και θα τους αντιμετωπίσουμε. Οι περισσότεροι αφορούν πού θα μπουν οι κάδοι, γιατί τα περισσότερα σπίτια είναι μικρά, δεν έχουν μπαλκόνια και δεν ξέρουν πού θα τους τοποθετούν. Θα δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την πραγματικότητα. Αν οι κάδοι αδειάζονται συχνά, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Με συχνή παρουσία των υπαλλήλων καθαρισμού δεν θα μένουν για πάνω από μία μέρα μέσα στο σπίτι οι κάδοι».
Σύμφωνα με την κα Στυλιανουδάκη, επειδή στην παλιά πόλη ζουν και πολλοί άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και με κινητικά προβλήματα «αυτό το σύστημα τους βολεύει πάρα πολύ. Γιατί έτσι θα παίρνονται τα απορρίμματα από το σπίτι τους και δεν θα είναι υποχρεωμένοι να βγαίνουν έξω».
Από τη μεριά του ο Ανδρέας Μοσχοβίτης, επίσης στέλεχος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., υπογράμμισε πως: «Είναι βασικό ότι πλέον η ανακύκλωση θα γίνεται μέσα στο σπίτι, η διαλογή θα γίνεται στην πηγή και θα μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που θα πηγαίνουν στον ΧΥΤΥ».
Σημειώνεται τέλος ότι η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., στο πλαίσιο του προγράμματος «για την Ανάδειξη και Επίδειξη ενός Εργαλείου Υποστήριξης της Πρόληψης Αποβλήτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πρόληψης Αποβλήτων θα πραγματοποιήσει επίδειξη Οικιακής Κομποστοποίησης, σε συνεργασία με το 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, την 25η Νοεμβρίου και ώρα 10 π.μ., στον αύλειο χώρο του σχολείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου