Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011


ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
«Αγώνας δρόμου» για τα σφαγεία
Δημοσιεύθηκε στις: 14-11-2011

Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες ένταξης των σφαγείων των Χανίων στο πρόγραμμα «Α. Μπαλτατζής», για τον πλήρη εκσυγχρονισμό τους, έχει επιδοθεί ο Δήμος Χανίων. Και αυτό γιατί η προθεσμία ένταξης στο πρόγραμμα ολοκληρώνεται στα τέλη Δεκεμβρίου.
Μιλώντας στα «Χ.Ν.» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα αγροτικά θέματα, κ. Λευτέρης Αμπαδιωτάκης, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι τελικά τα σφαγεία θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, από το οποίο και θα χρηματοδοτηθεί με το 50% περίπου η ανακατασκευή των πρώην δημοτικών σφαγείων, που με απόφαση του Δ.Σ. έχουν παραχωρηθεί στην Α.Ε. που συνέστησε ο Συνεταιρισμός Κτηνοτρόφων και η δημοτική επιχείρηση «Κύδων».
«Προσπαθούμε να έχουμε τελειώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη, ώστε να ενταχθεί το σφαγείο στο πρόγραμμα 'Μπαλτατζής'. Εχουμε τη διαβεβαίωση ότι και να μην είμαστε 100% έτοιμοι θα μπορούμε να υποβάλουμε τα δικαιολογητικά, ώστε να πάρουμε μία αρχική έγκριση και στη συνέχεια να προσκομίσουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα», αναφέρει ο κ. Αμπαδιωτάκης.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης η οικονομοτεχνική μελέτη για τη βιωσιμότητα της κοινής εταιρείας που θα αναλάβει τη διαχείριση των δημοτικών σφαγείων.
Μεθαύριο, Τετάρτη, από το Δημοτικό Συμβούλιο περνά η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου για την παραχώρηση του σφαγείου. «Ο,τι κάναμε το εξετάσαμε και με τη Νομική Υπηρεσία τη δική μας, αλλά και άλλες Υπηρεσίες και δεν πιστεύω ότι υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Οσον αφορά τη νομιμότητα είχαν ακολουθηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Τα σφαγεία αυτά καθ’ εαυτά έχουν κοινωφελή σκοπό και εξυπηρετούν τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τους κτηνοτρόφους», λέει ο αντιδήμαρχος.
Οι ενστάσεις που είχαν εκφραστεί από πλευράς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ξεπεράστηκαν και το Υπουργείο σε σχετική ερώτηση των Υπηρεσιών της απάντησε πως η διαδικασία παραχώρησης των δημοτικών σφαγείων στη νέα επιχείρηση είναι νόμιμη. Παράλληλα, απορρίφθηκαν οι προσφυγές που είχαν κάνει ο Σύλλογος Κρεοπωλών και το ιδιωτικό σφαγείο Γιαννούλη ενάντια στην απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου