Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011


ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Συσσίτιο ανθρωπιάς
Δημοσιεύθηκε στις: 16-11-2011

Φαγητό σε περισσότερα από 80 άτομα, ανήμπορους, ανέργους, αστέγους, τοξικομανείς, αλκοολικούς και ανθρώπους που έχουν ριχτεί στο περιθώριο, ανάμεσά τους και πολλοί οικονομικοί μετανάστες, προσφέρει η πρωτοβουλία των «Αγανακτισμένων» της πλατείας Δημοτικής Αγοράς.
Η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε εδώ και μερικές εβδομάδες, συνεχίζεται σε μία προσπάθεια να μην μείνουν αβοήθητοι άνθρωποι που δεν έχουν καμία οικονομική δυνατότητα.
«Από τον κόσμο που ερχόταν στην πλατεία, στο πλαίσιο του κινήματος των 'Αγανακτισμένων', ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία, γιατί υπάρχουν πολλοί ανήμποροι, άστεγοι, άνεργοι. Είπαμε ότι μπορούμε να τους προσφέρουμε ένα πιάτο φαγητό, ώστε να έχουν τουλάχιστον το βασικό», ανέφερε ο Χ. Γαλανάκης, που συμμετέχει, μαζί με άλλα 15 περίπου άτομα, στην όλη προσπάθεια, με την αγορά των προϊόντων, που χρησιμοποιούνται για το συσσίτιο, το μαγείρεμά τους και την προσφορά τους κάθε βράδυ στις 8, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
Η αγορά των τροφίμων γίνεται με συγκέντρωση χρημάτων από εράνους, από τα ίδια τα μέλη της ομάδας, από προσφορές συμπολιτών, ενώ υπάρχει και στήριξη και σε προϊόντα από επαγγελματίες. Οπως σημειώνουν μέλη της πρωτοβουλίας, το συσσίτιο συμβάλλει συν τοις άλλοις στην αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας καθώς προσφέρει τουλάχιστον τα βασικά στους ανθρώπους αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου