Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011


ΑΠΟ ΤΗΝ AHEPA
Βράβευση μαθητών στα Χανιά
Δημοσιεύθηκε στις: 03-11-2011

Τους 78 αριστούχους μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου από 28 Λύκεια των Χανίων βράβευσε χθες, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η AHEPA (Αμερικανοελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ενωση). Παράλληλα, επισημάνθηκε το πλούσιο έργο της στα 90 χρόνια λειτουργίας της με εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
«Βραβεύουμε τους αριστούχους μαθητές θέλοντας να τονίσουμε την ξεχωριστή θετική προσπάθεια στις μέρες μας που όλα είναι αλλοτριωμένα και ισοπεδωμένα», ανέφερε ο κ. Γιώργος Πλοκαμάκης, πρόεδρος στο τμήμα Χανίων της AHEPA.
Ολοι οι μαθητές πήραν ως δώρο μια τσάντα με βιβλίο και dvd του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», οι μαθητές της Γ’ τάξης πήραν επίσης μια δωροεπιταγή και 6 από τους 78 μαθητές, που προέκυψαν μετά από κλήρωση, θα βρεθούν την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, θα επισκεφθούν όλα τα αξιοθέατα, θα παρακολουθήσουν μια συνεδρίαση της Βουλής με έξοδα των υποστηρικτών της ΑHEPA.

«ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»
Αναφερόμενος στην ιστορία της AHEPA, που δημιουργήθηκε το 1922 από Ελληνες μετανάστες στην Αμερική, ο κ. Πλοκαμάκης επεσήμανε πως η σύστασή της έγινε «σε δύσκολες εποχές καθώς οι Ελληνες κυνηγήθηκαν από ρατσιστικές οργανώσεις όπως η Κου Κλουξ Κλαν». Χαρακτηριστικά των επιθέσεων από ακροδεξιές και ρατσιστικές οργανώσεις ήταν η πυρπόληση της ελληνικής συνοικίας στην πόλη Omaha κ.ά. «Δύσκολη εποχή, αλλά οι Ελληνες κατάφεραν γρήγορα να διαπρέψουν στην Αμερική, με σύμμαχό τους την οξυδέρκεια. Γι’ αυτό και δημιούργησαν και την ΑHEPA, για να προωθήσει την εικόνα των Ελλήνων στην Αμερική, να τους βοηθήσει να αποκτήσουν την ιδιότητα του πολίτη και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της Κου Κλουξ Κλαν. Η AHEPA εξελισσόμενη ενδιαφέρθηκε για εκπαιδευτικά και φιλανθρωπικά θέματα, για να κρατηθούν οι δεσμοί ανάμεσα στους Ελληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς με τη μητέρα πατρίδα και σε τοπικό επίπεδο ενδιαφέρεται για την πολιτιστική ανάπτυξη και τα εκπαιδευτικά θέματα», επεσήμανε ο κ. Πλοκαμάκης.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο κυβερνήτης της AHEPA στην Ελλάδα, κ. Νίκος Παπαδόπουλος, που στάθηκε στο έργο της οργάνωσης στα πάτρια εδάφη (δημιουργία του ΑΗΕPA Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, νέα πτέρυγα στον «Ευαγγελισμό» και ενίσχυση Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων σε όλη τη χώρα). «Επίσης έχουμε προωθήσει τα ελληνικά θέματα, Κυπριακό, Μακεδονικό, επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα και δημιουργούμε και τμημα και στο Λονδίνο για τον σκοπό αυτό, αλλά ανοίγουμε και τμήμα σε Βουλγαρία, Αλβανία κ.α.».
Τέλος, ο κ. Παναγιώτης Φουντουλάκης, υπεύθυνος για θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού της ΑHEPA Χανίων, αναφέρθηκε στην ιδέα της πραγματοποίησης της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου