Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Και συλλαλητήριο ενάντια στο «χαράτσι»
Δημοσιεύθηκε στις: 16-11-2011

Συλλαλητήριο την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αγοράς «ενάντια στα χαράτσια και στην πολιτική της φτώχειας».
Η απόφαση ελήφθη σε προχθεσινή συνάντηση που είχαν φορείς, συλλογικότητες και άτομα από τα Χανιά.
Στη συνάντηση που έγινε στον χώρο του Κοινωνικού Στεκιού - Στεκιού Μεταναστών» συμμετείχε κόσμος από τις λαϊκές συνελεύσεις των γειτονιών, συνδικαλιστικά σωματεία, σύλλογοι, δημοτικές παρατάξεις, αλλά και μεμονωμένα άτομα. Αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:
- Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί και παράλληλα επαφή με τους τεχνικούς της ΔΕΗ προκειμένου να μην γίνουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.
- Μαζικό αγωνιστικό συλλαλητήριο ενάντια στα χαράτσια και στην πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, μέρα και πανελλαδικής κινητοποίησης για το θέμα αυτό.
- Νέα συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Χανίων την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου για το ίδιο θέμα για συζήτηση και παραπέρα κλιμάκωση της δράση με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει.
- Δημιουργία ομάδας που θα επισκέπτεται τις συνοικίες και τις γειτονιές που θα συλλέγει υπογραφές με αίτημα προς τη Δημοτική Αρχή να λάβει απόφαση ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ και υπέρ της νομικής και τεχνικής κάλυψης τους όπως έχουν κάνει πολλοί Δήμοι στη χώρα.
- Παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όποτε γίνει αυτό, με στόχο να ληφθεί απόφαση ενάντια στα χαράτσια.
Παράλληλα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες και για άλλες ανάλογες δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου