Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011


ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Αθλητικός τουρισμός
Δημοσιεύθηκε στις: 09-11-2011

Η καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλο τον Νομό και η ενεργοποίηση όλων των αρμοδίων προκειμένου να προσελκυθούν ομάδες και αθλητές από το εξωτερικό, για να πραγματοποιούν στα Χανιά την προετοιμασία τους, είναι οι στόχοι της επιτροπής φορέων, που συνεδρίασε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Μακροπρόθεσμος στόχος της προσπάθειας είναι η επέκταση της τουριστικής σεζόν, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα του αθλητικού τουρισμού, κάτι που, όμως, όπως επισημάνθηκε και από τους μετέχοντες, απαιτεί συντονισμένη προσπάθεια.
«Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός θεσμικού συντονιστικού οργάνου, που θα επιλαμβάνεται των θεμάτων που αφορούν τον αθλητικό τουρισμό. Αρχικά απαιτείται η καταγραφή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων των Χανίων, οι πολιτιστικές διαδρομές που θα μπορούν να ακολουθηθούν, να τα βάλουμε σε μία σειρά, σε μία κατεύθυνση επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου», ανέφερε η κα Kατερίνα Ζομπανάκη, προϊσταμένη του Τμήματος Διά Βίου Μάθησης, Παιδείας, Απασχόλησης και υπεύθυνη για θέματα Αθλητισμού της Π.Ε. Χανίων.
Στη συνάντηση πήραν μέρος εκπρόσωποι από τους Δήμους των Χανίων, απουσίαζε μόνο εκπρόσωπος από τον Δήμο Κισάμου, ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων (κολυμβητήριο, στάδιο, σκοπευτήριο), κ. Ι. Μανουδάκης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ξενοδόχων κ.ά.
«Αν δεν γίνει καταγραφή των χώρων, για να ξέρουμε επακριβώς τι έχουμε και τι μπορούμε να αξιοποιήσουμε, δεν μπορούμε να μιλάμε για αθλητικό τουρισμό», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Δήμου Πλατανιά, κ. Π. Σημαντηράκης, ενώ ο αντιδήμαρχος Χανίων, κ. Δ. Λειψάκης, αναφέρθηκε στην εμπειρία του Δήμου από την πραγματοποίηση της προετοιμασίας στα Χανιά δύο ομάδων από Σουηδία και Νορβηγία.
Παράλληλα, οι μετέχοντες επεσήμαναν πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην επάρκεια των αθλητικών εγκαταστάσεων και το ζήτημα των πολιτιστικών διαδρομών να είναι δευτερεύον καθώς οι αθλητές που έρχονται για προετοιμασία δεν έχουν χρόνο για περαιτέρω δράσεις.
«Τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από την εφαρμογή προγραμμάτων αθλητικού τουρισμού είναι πάρα πολλά, όπως έσοδα από μετακίνηση, διαμονή, διατροφή, προπόνηση, αγορές, προπονήσεις, κάθε κατανάλωση προϊόντων ή υπηρεσιών», επεσήμανε η κα Ζομπανάκη.

Στον Δήμο Χανίων το ποδηλατοδρόμιο
Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία είναι θέμα ημερών η παραχώρηση από τη Γ.Γ. Αθλητισμού στον Δήμο Χανίων της διαχείρισης του ποδηλατοδρομίου στο Ακρωτήρι. Οπως συζητήθηκε στη συνάντηση στην Π.Ε. Χανίων, μετά από επαφές που είχε ο κ. Σκουλάκης στην Αθήνα, δόθηκαν διαβεβαιώσεις από μεριά του ΟΠΑΠ ότι θα δοθεί ένα ποσό της τάξης των 400.000 ευρώ για την ολοκλήρωση μιας σειράς συμπληρωματικών έργων, ενώ παράλληλα προχωρά και το θέμα της παραχώρησης του χώρου στον Δήμο Χανίων από μεριάς Γ.Γ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου