Κυριακή 19 Ιουνίου 2011


ΑΠΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ
Αθλητές των Special Olympics στα Χανιά
Δημοσιεύθηκε στις: 19-06-2011

Τους αθλητές, προπονητές και παράγοντες από 10 χώρες, που θα συμμετάσχουν στους Special Olympics των Αθηνών, φιλοξενούν από μεθαύριο τα Χανιά. Στο πλαίσιο της φιλοξενίας τους οι αθλητές θα γίνουν δεκτοί με εκδηλώσεις σε τρεις Δήμους των Χανίων και παράλληλα θα επισκεφθούν μνημεία και περιοχές φυσικού κάλλους.
'Θα παρακαλέσω τους Χανιώτες να δείξουν τη φιλοξενία που πρέπει, να διευκολύνουν τoυς αθλητές, να μην καταληφθούν τα πεζοδρόμια και οι θέσεις αναπήρων και να δείξουμε την πρέπουσα ευαισθησία', ανέφερε η περιφερειακή σύμβουλος και πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής, κα Μαρία Τζανακάκη - Μελισσάρη. Tο μεγάλο μέρος των αποστολών έρχεται μεθαύριο το πρωί με το πλοίο 'Ελυρος'. Στα Χανιά θα φιλοξενηθούν αθλητές από τις παρακάτω χώρες: Λουξεμβούργο, Σαιν Μαρτέν, Σλοβενία, Μπουρκίνα Φάσο, Ισπανία, Αίγυπτος, Σεϋχέλες, Μαρόκο, Νησιά Καϋμάν.
Η πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία, κα A. Μπασιά, τόνισε από τη μεριά της πως 'είναι μια ευκαιρία να προβάλλουμε τον Νομό μας και να πολλαπλασιάσουμε τα οφέλη. Οι τοπικοί φορείς πληρώνουν όλα τα έξοδα και ελπίζω να έχουν πολλά οφέλη για τον Νομό μας. Πρέπει να είμαστε φιλόξενοι και φυσικοί προς τα παιδιά αυτά ούτε να δείχνουμε λύπηση ούτε αδιαφορία'.
'Είναι ευκαιρία να αποδείξουμε ως Νομός ότι είμαστε φιλόξενοι και ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ίδιες ευκαιρίες στην άθληση και στη ζωή. Και να μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές μας', ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Λειψάκης.
Εκπροσωπώντας την Τ.Ε.Δ.Κ., ο αντιπρόεδρός της, Λευτέρης Παπαδερός, σημείωσε πως 'η Τ.Ε.Δ.Κ. δείχνει για άλλη μια φορά την ευαισθησία των μελών της απέναντι στα ΑμΕΑ. Μέσα από αυτή τη φιλοξενία οι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά μας και να μεταφέρουν στις χώρες τους την εμπειρία τους από τον τόπο μας'.
Ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα Πολιτισμού του Αποκόρωνα, κ. Μανώλης Νικολούδης, είπε πως 'είναι πράγματι ένα τεστ για όλους μας, ένα τεστ για τον Νομό η έλευση των αθλητών και των συνοδών τους. Θα είμαστε άρτια οργανωμένοι, να μην γίνουν λάθη και παραλείψεις, γιατί δίνουμε εξετάσεις σε όλο τον κόσμο'.
Για τον Δήμο Πλατανιά ο αντιδήμαρχος, κ. Νίκος Δασκαλάκης, υπογράμμισε πως 'με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε τη Δευτέρα στον Δήμο μας τα παιδιά της δύναμης και της ελπίδας στο κέντρο «Αλκυών» στο Μάλεμε. Εχουμε οργανώσει μια γιορτή, που στόχο έχει την ανάδειξη του πολιτισμού μας, γιατί τα παιδιά αυτά είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας'.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:
Δευτέρα 20 Ιουνίου
8 μ.μ. Εκδήλωση από τον Δήμο Πλατανιά στο κτήμα 'Αλκυών', στο Μάλεμε.
Τρίτη 21 Ιουνίου
10 π.μ. Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο Κρήτης.
8 μ.μ. Πολιτιστική εκδήλωση από τον Δήμο Αποκορώνου στον εξωτερικό χώρο του Γυμνασίου Βάμου.
Τετάρτη 22 Ιουνίου
10 π.μ. Επίσκεψη στον πολυχώρο ψυχαγωγίας 'Mega Place', στον Βλητέ Σούδας.
8 μ.μ. Μουσική εκδήλωση από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων.
Πέμπτη 23 Ιουνίου
10 π.μ. Προπόνηση στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, στο Κολυμβητήριο Χανίων, στο Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού και στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου 'Eria Resort' (ανάλογα το άθλημα).
4 μ.μ. Περίπατος στο ενετικό λιμάνι Χανίων και στη συνέχεια επίσκεψη στους τάφους των Βενιζέλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου