Τρίτη 28 Ιουνίου 2011


ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΑΝΙΩΤΕΣ
Οχι στον ρατσισμό
Δημοσιεύθηκε στις: 27-06-2011

Με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων αλλά και ανθρώπων κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε και φέτος με πολύ μεγάλη επιτυχία το 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων, που διοργανώθηκε από το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών.
Πλήθος κόσμου βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στον χώρο του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών και συμμετείχε στις συζητήσεις για την οικοδόμηση δικτύων αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης, το ζήτημα της νομιμοποίησης των μεταναστών, το θέμα των αραβικών εξεγέρσεων αλλά και το επίκαιρο ζήτημα του χρέους.
Παράλληλα, στον χώρο του Πάρκου λειτούργησαν εργαστήρι κατασκευών για παιδιά και θεατρικό παιγνίδι από εκπαιδευτικούς που συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό ανήλικων παιδιών, έγιναν προβολές ντοκιμαντέρ από την ομάδα αυτοβοήθειας ατόμων με ψυχική εμπειρία Χανίων αλλά και από μαθητές.
Επίσης, παρουσιάσθηκαν εικαστικά και θεατρικά δρώμενα αλλά και ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από πάμπολλα μαθητικά συγκροτήματα αλλά και παραδοσιακές μουσικές από Παλαιστίνη, Μαρόκο, Φιλιππίνες, Αλβανία και καλλιτέχνες όπως ο Κωστής Αβυσσινός, το σχήμα 'Κύκλος', ο Γιώργος Πογιατζής, ο Δημήτρης Αποστολάκης κ.ά.
Στον χώρο του αντιρατσιστικού λειτούργησε και κουζίνα με γεύσεις από πολλές χώρες, όπως επίσης και χαριστικό παζάρι βιβλίων, ρούχων παιγνιδιών, εκθέσεις φωτογραφίας. Περισσότερες από 60 συλλογικότητες λειτούργησαν αντίστοιχα περίπτερα, ενώ υπήρξε ειδική μέριμνα για την ανακύκλωση.
«Το μήνυμα του Φεστιβάλ είναι ότι όλοι είμαστε άνθρωποι και όλοι είμαστε ίσοι. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή ρατσισμού, οι οποίες σήμερα -σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία- σκόπιμα προωθούνται στην κοινωνία για να διαχωρίσουν τους ανθρώπους', τονίσθηκε από τους διοργανωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου