Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011


ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ
Τέλη εισόδου στον Μπάλο
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 16-06-2011

Τέλη εισόδου 1 ευρώ για την είσοδο στον Μπάλο -τόσο οδικώς όσο και από την πλευρά της θάλασσας- αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου.
Τα τέλη αυτά θα αξιοποιούνται προκειμένου να καλύπτονται τα έξοδα καθαριότητας και συντήρησης της περιοχής.
Την εισήγηση για το θέμα έκανε η τέως δήμαρχος Κισάμου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης, κα Φρόσω Σκουλάκη, για λογαριασμό και των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Φ. Σκουλάκη - Κ. Κουκουράκης), που σημείωσε μιλώντας στα 'Χ.Ν.' ότι 'εδώ και έναν μήνα έπρεπε ο Δήμος να εισπράττει αυτά τα τέλη, που εμείς είχαμε βάλει πέρυσι με τις εγκρίσεις της Περιφέρειας και του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ ενήμερο ήταν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η Διεύθυνση Δασών. Το ότι δεν είχαν αρχίσει να εισπράττονται είχε ως αποτέλεσμα να διαχέονται από διάφορους πολλά ψεύδη, ότι π.χ. ήταν παράνομο κ.λπ. Σε συμφωνία -όλη η αντιπολίτευση- καταθέσαμε τις προτάσεις μας'.
Από τη μεριά του o πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Χαράλαμπος Πιτσιγαυδάκης, ανέφερε πως 'ομόφωνα συμφωνήσαμε για τα τέλη χρήσης - τέλη εισόδου. Επίσης, ότι η γενική διαχείριση του Μπάλου θα ανατεθεί στη Μονομετοχική Εταιρεία Ανάπτυξης του Δήμου Κισάμου (πρώην Αναπτυξιακή Ιναχωρίου) και τα τέλη εισόδου θα επιβάλλονται:
- Για όσους κατευθύνονται στην περιοχή οδικώς, στο τέλος του δρόμου.
- Για όσους πηγαίνουν μέσω θαλάσσης, στο λιμάνι της Κισάμου, αποκλειστικά για τους επιβάτες που πηγαίνουν στον Μπάλο. Επίσης, θα υπάρχει φύλαξη στον Μπάλο να μην μπορεί να κατέβει κάποιος που δεν έχει κομμένο το εισιτήριο. Το ποσό αυτό θα καλύπτει τα έξοδα καθαριότητας, προστασίας της περιοχής, την ανάδειξη των μονοπατιών κ.ά.'. Aιτιολογώντας την πρότασή της για τα τέλη του 1 ευρώ, η κα Σκουλάκη επισήμανε πως είναι ανταποδοτικά και αποφασίσθηκε μετά από οικονομοτεχνική μελέτη, που είχε κάνει ο Δήμος. 'Είναι γνωστό ότι η περιοχή δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και ο Δήμος έχει υποχρέωση να προσφέρει καθαριότητα, ενημέρωση, φύλαξη, προβολή και συντήρηση των υπαρχόντων υποδομών. Εχει υποχρέωση να δημιουργήσει και νέες υποδομές, ώστε να κάνει περισσότερο ελκυστική ποιοτική και απολαυστική την εκδρομή των επισκεπτών, έχει υποχρεώση να προφυλάξει αυτόν τον τόσο ευαίσθητο χώρο, ο οποίος είναι ό,τι καλύτερο έχει να δείξει ο Δήμος μας μαζί με το Λαφονήσι, τα Φαλάσσαρνα, τα φαράγγια, τους αρχαιολογικούς ιστορικούς και θρησκευτικούς χώρους, που διαθέτει', ανέφερε η κα Σκουλάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου