Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΧΑΝΙΑ


ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Ηρθαν οι πρώτοι Ισραηλινοί τουρίστες
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 08-06-2011

Ενθουσιασμένοι από τη Δυτική Κρήτη, το φυσικό περιβάλλον και τα μνημεία της είναι οι πρώτοι Ισραηλινοί τουρίστες, που μαζικά έχουν φτάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νησί για τις διακοπές τους. Παρά τα προβλήματα στις σχεδιαζόμενες πτήσεις από Ισραήλ προς Χανιά, εξαιτίας
της υπερβολικής χρήσης του αεροδρομίου για στρατιωτικούς σκοπούς, εκατοντάδες Ισραηλινοί φτάνουν και στη Δυτική Κρήτη μέσω Ηρακλείου.
'Eίχαμε ακούσει για την Κρήτη ότι είναι ένα όμορφο νησί και όντως είναι πραγματικά. Πρόκειται για μια από τις πιο ωραίες περιοχές που έχουμε επισκεφθεί, ειδικά τα Χανιά και η παλιά τους πόλη είναι εξαιρετικά', λέει η κα Οσουάτ Γκονέν, που ζει κοντά στο Τελ Αβίβ και έχει ελληνικές ρίζες.
'Το θετικό με την Κρήτη είναι ότι αποτελεί μία σύνθεση Φύσης και μνημείων π.χ. τα Λευκά Ορη, οι καταπληκτικές παραλίες του Λαφονησίου, οι παλιές πόλεις των Χανίων και του Ρεθύμνου και τα παραδοσιακά χωριά όπως η Μηλιά. Η Κρήτη είναι νησί, αλλά μεγάλο νησί και σου προσφέρει πολλές δυνατότητες για να το επισκεφθείς και να περάσεις καλά', αναφέρει ο κ. Ντρολ, που δηλώνει ενθουσιασμένος από την παραμονή του στα Χανιά και σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας.
Ο ίδιος τονίζει πως 'οι τιμές για μας είναι πολύ καλές και αρκετά λογικές', όταν τον ρωτάμε σχετικά.
Αναφορικά με τους λόγους που οι Ισραηλινοί φέτος έχουν βάλει ψηλά στις προτιμήσεις τους την Κρήτη ο κ. Ντρολ επισημαίνει πως 'για μας οι πιο γνωστοί προορισμοί ήταν η Ρόδος και η Σαντορίνη. Τώρα, όμως, που υπάρχει ένταση της χώρας μας με την Τουρκία και ελάχιστοι Ισραηλινοί πηγαίνουν στην Τουρκία, πάρα πολλοί προτίμησαν την Ελλάδα και καινούργια μέρη της Ελλάδας για μας όπως η Κρήτη'.
Κάτι που παρατηρεί ο κ. Ντρολ από την παραμονή του στα Χανιά έχει να κάνει με τη γενικότερη συμπεριφορά του κόσμου. 'Είμαστε ενθουσιασμένοι από το πόσο φιλικοί είναι οι κάτοικοι, πραγματικά σε τουριστικά μέρη οι περισσότεροι συμπεριφέρονται φιλικά, γιατί ενδιαφέρονται για τα χρήματα, αλλά αυτό εδώ δεν το έχουμε νιώσει καθόλου όλο το χρονικό διάστημα που είμαστε εδώ', καταλήγει.
Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι Ισραηλινοί στην Κρήτη αποβιβάζονται στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Ορισμένες πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για τα Χανιά τελικά δεν έγιναν καθώς το 'Δασκαλογιάννης' έχει κυρίως στρατιωτικό χαρακτήρα και χρησιμοποιείται έντονα για τους βομβαρδισμούς στη Λιβύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου