Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


ΓΙΑ ΤΗ ΧΛΩΡΙΔΑ
Απειλή από την ανεξέλεγκτη δόμηση
Δημοσιεύθηκε στις: 02-06-2011

Η ανεξέλεγκτη δόμηση τόσο στις ακτογραμμές όσο και στην ενδοχώρα της Κρήτης απειλεί τη χλωρίδα και ειδικά τα ενδημικά της φυτά. Αυτό, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα των εργασιών του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα 'Οικολογική Θεολογία και Περιβαλλοντική Ηθική', που ξεκίνησε χθες το απόγευμα, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι.
Από το βήμα του συνεδρίου η κα Τζούλια Τζόουνς, πρόεδρος της Οργάνωσης Flowers of Crete (Λουλούδια της Κρήτης) σημείωσε πως η ανεξέλεγκτη δόμηση, η κατασκευή κτηρίων δίπλα σε ακτές χωρίς τις αναγκαίες περιβαλλοντικές μελέτες και δίχως να έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία ενδημικών φυτών αποτελεί μια από τις σημαντικότερες απειλές της.
Στις εργασίες, που θα συνεχιστούν ως την Κυριακή, παρευρίσκονται 87 σύνεδροι από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Χθες, μεταξύ άλλων, βραβεύτηκαν και μαθητές των σχολείων της Κισάμου.
'Το συνέδριο πραγματοποιείται για δεύτερη φορά και έχει ως θέμα την οικολογική θεολογία και την περιβαλλοντική ηθική. Περιλαμβάνει όλα τα θέματα της περιβαλλοντικής ηθικής, αφορά τη βιοποικιλότητα, τον άνθρωπο, την οικονομία, την κλιματική αλλαγή', ανέφερε ο κ. Λουκάς Ανδριανός, υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας.
Ο ίδιος επεσήμανε πως όλες τις ημέρες οι εισηγήσεις θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αξίζει να τις παρακολουθήσει ο κόσμος, συμπληρώνοντας πως 'την Κυριακή θα έχουμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας τον κ. Γιάννη Φίλη, πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, που θα μας μιλήσει για την αειφορία και την περιβαλλοντική ηθική'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου