Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΠΑΣΚΕ ΟΤΕ ΧΑΝΙΩΝ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ ΟΤΕ ΧΑΝΙΩΝ
Οχι σε αποφάσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ
Δημοσιεύθηκε στις: 15-06-2011

Τον διαχωρισμό της από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε και η ΠΑΣΚΕ ΟΤΕ Ν. Χανίων, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της, κ. Ντίνος Μαραγκουδάκης.
Σε ερώτηση πάντως των 'Χ.Ν.' για το αν αυτό σημαίνει αποχώρηση από το κυβερνών κόμμα, η απάντηση ήταν ότι 'εμείς είμαστε το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι άλλοι έχουν απαρνηθεί τις ιδέες, τις αξίες και τα οράματά του'.
Μάλιστα, στους δημοσιογράφους μοιράστηκε και έντυπο, στο οποίο καταγράφονταν οι δεσμεύσεις του τότε επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργου Παπανδρέου, που στρεφόταν ενάντια στην πώληση του ΟΤΕ στη Deutsche Telecom και τις ανάλογες επίσημες δηλώσεις των κ. Παπακωνσταντίνου, Κατσέλη, Σηφουνάκη κ.ά. 'Ως εργαζόμενοι στον ΟΤΕ το προηγούμενο διάστημα είχαμε κάνει μια επίσκεψη στα γραφεία των βουλευτών ΠΑΣΟΚ Χανίων για να τους θυμίσουμε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει ο πρωθυπουργός, ο σημερινός υπουργός Οικονομικών, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, η κα Κατσέλη και ο κ. Σηφουνάκης, υπεύθυνοι για τηλεπικοινωνίες, σχετικά με την πώληση από τη ΝΔ του ΟΤΕ στους Γερμανούς. Δεσμευόντουσαν πως, όταν έλθουν στην κυβέρνηση, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να αποκτήσει το ελληνικό δημόσιο το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΤΕ. Αντί των δεσμεύσεων αυτών η σημερινή κυβέρνηση, η σημερινή ηγεσία, δεν έχει καμία σχέση με αυτά που μας είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Αντί για αυτού ξεπουλάμε έναν Οργανισμό που είνα αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της πατρίδας μας. Ενώ κατήγγειλαν τη ΝΔ για ξεπούλημα του ΟΤΕ (πούλησε τη μετοχή 27 ευρώ) σήμερα, αν ολοκληρωθεί αυτό το έγκλημα θα πουληθεί πιθανόν κάτω από 8 ευρώ η μετοχή. Κυριολεκτικά ξεπουλιέται. Εμείς διαφωνούμε με την πολιτική της σημερινής ηγεσίας και για να διατηρήσουμε ως εργαζόμενοι και ως ΠΑΣΚΕ την αξιοπρέπειά μας, δυστυχώς, μετά από χρόνια που συμπορευθήκαμε με τον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, σήμερα διαχωρίσουμε τη θέση μας από τη σημερινή ηγεσία, γιατί έχουν φύγει έξω από τις αρχές του πολιτικού φορέα που στηρίζαμε για χρόνια, που βασιζόταν σε αρχές, αξίες και οράματα'.
Σε ερώτηση των 'Χ.Ν.', αν πιστεύουν ότι πείθουν την κοινωνία με αυτήν την τακτική καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ διορίσθηκαν με αφερέγγυους τρόπους τη δεκαετία του ’80 από βουλευτές, κομματικά στελέχη και υπουργούς, ο κ. Μαραγκουδάκης απάντησε πως 'η εργασία είναι ιερό δικαίωμα για κάθε εργαζόμενο. Δίνουμε έναν αγώνα όχι για μας, εμείς οι περισσότεροι είμαστε στη δύση της καριέρας μας· το πολύ να βγούμε πιο νωρίς στη σύνταξη. Ο αγώνας που δίνουμε είναι για τους εργαζομένους που μένουν, τα παιδιά μας, την κατάσταση της Ελλάδας'. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα μέλη της ΠΑΣΚΕ ΟΤΕ διαχωρίζονται και από τους βουλευτές που ψήφισαν το Μνημόνιο.
Από τη μεριά του ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΛΤΑ Χανίων, κ. Γιώργος Λουγιάκης, σημείωσε πως 'η κυβέρνηση οδηγεί τα ΕΛΤΑ στη χρεοκοπία. Δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας και λέμε ότι δεν θα δεχτούμε και δεν θα διαπραγματευτούμε καμία αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ταχυδρομείου. Επομένως συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, γιατί διαφωνούμε και είμαστε ενάντιοι στις πολιτικές που εκποιούν τη δημόσια περιουσία, που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό, που κλέβουν το εισόδημα από τους εργαζομένους προς όφελος των λίγων'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου