Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ


ΜΗΝΥΜΑ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ:
Εθελοντισμός, η δύναμη του ανθρωπισμού
Δημοσιεύθηκε στις: 09-06-2011

'Η ερυθροσταυρική ιδέα παραμένει ψηλά στα Χανιά και στην Κρήτη'. Αυτό, μεταξύ άλλων, τονίστηκε στη χθεσινή εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού και τον χαρακτηρισμό του 2011 ως έτος Εθελοντισμού, που πραγματοποίησε το τοπικό παράρτημα της Οργάνωσης, παρουσία εθελοντών όλων των Τμημάτων, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και υπευθύνων άλλων εθελοντικών Οργανώσεων.
'Ο Ερυθροσταυρίτης δεν επαίρεται για τις πράξεις του, είναι αμερόληπτος, είναι ουδέτερος στις διάφορες διενέξεις που επιλαμβάνεται, αν χρειαστεί κατασταλτικά, είναι ανθρωπιστής και προπαντός είναι ανιδιοτελής εθελοντής', περιέγραψε τον εθελοντή του Ε.Σ. ο κ. Σκαράκης, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια πως το φετινό παγκόσμιο μήνυμα του Ε.Σ. είναι 'εθελοντισμός, η δύναμη του ανθρωπισμού'. Για το τέλος ο κ. Σκαράκης παρέθεσε δύο παραδείγματα εθελοντικής προσφοράς του καρδιολόγου γιατρού κ. Κ. Μαρούλη και της γιαγιάς του.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η αντιδήμαρχος υπεύθυνη για θέματα Πρόνοιας, κα Χ. Χατζηδάκη, ο περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, κ. Κουρουπάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου