Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΦΟΥΜΗΔΩΝ


Ασφαλτόστρωση της οδού Φούμηδων
ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΩΡΑ
Δημοσιεύθηκε στις: 23-06-2011

Τέλος στα 50 μέτρα χωμάτινου -γεμάτου λακκούβες- δρόμου στην καρδιά της Νέας Χώρας, στην οδό Φούμηδων, έδωσε ο Δήμος Χανίων. Συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών προχώρησαν χθες το πρωί στην ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου τμήματος.
Οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου τμήματος, για το οποίο έχουν ζητήσει να αποζημιωθούν, αντέδρασαν και έβαλαν τα αυτοκίνητά τους, ωστόσο με την παρέμβαση της Αστυνομίας και του γερανού της απομακρύνθηκαν και το έργο έγινε κανονικά.
Σύμφωνα με τον Δήμο δεν υπάρχει καμία ιδιωτική παρουσία καθώς σύμφωνα με το Σχέδιο Πόλης και το Κτηματολόγιο το συγκεκριμένο τμήμα αποτελεί δημοτική περιουσία.
'Εδώ και 30 χρόνια είχαμε αυτή την κατάσταση, ενός χωμάτινου δρόμου γεμάτου λακκούβες, στη Νέα Χώρα μπροστά από το 36ο Νηπιαγωγείο', ανέφερε ο αντιδήμαρχος, κ. Μανώλης Κεμεσίδης, μιλώντας στα 'Χ.Ν.'. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αντιδήμαρχος δεν υπάρχει κανένα θέμα διεκδίκησης του συγκεκριμένου τμήματος από ιδιώτες καθώς 'είναι γραμμένο στο Κτηματολόγιο ότι είναι δημοτικός χώρος και δεν χρειάζεται ούτε απαλλοτρίωση ούτε αποζημίωση. Αυτό ήταν υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να το φτιάξει και αυτό κάναμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Κάποιοι φέρονταν ως ιδιοκτήτες αλλά επαναλαμβάνω πως στο Σχέδιο Πόλης και στο Κτηματολόγιο ο χώρος ήταν δημοτικός'.
Τις εργασίες ανέλαβαν και υλοποίησαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και μέχρι το μεσημέρι ο δρόμος είχε ασφαλτοστρωθεί και είχαν καλυφθεί οι λακκούβες που υπήρχαν σε διάφορα σημεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου