Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΟΛΟΗΜΕΡΑ

ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Οχι στο κλείσιμο Ολοήμερων Τμημάτων
Δημοσιεύθηκε στις: 07-06-2011

Σε βάρος των ασθενών οικονομικά τάξεων στρέφεται το κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων σε απομακρυσμένες περιοχές των Χανίων και σε ολιγοθέσια σχολεία.
Αυτό, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε στη χθεσινοβραδινή συνάντηση στον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ανάμεσα σε μέλη του Δ.Σ. και εκπαιδευτικούς ολοήμερων σχολείων, με θέμα συζήτησης το κλείσιμο των τμημάτων στα ολιγοθέσια σχολεία.
'Αυτή τη στιγμή κλείνουν 15 τουλάχιστον ολοήμερα τμήματα σε μακρινά και ολιγοθέσια σχολεία, όπως η Ανώπολη, η Χώρα Σφακίων, το Ελος, η Γραμπούσα κ.ά. Αυτά τα ολοήμερα θα κλείσουν με την απόφαση της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων με την πολιτική που ακολουθεί, με την πολιτική της τρόικας και του μνημονίου', δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων, κ. Φώτης Ποντικάκης.
Ο ίδιος επεσήμανε πως το Υπουργείο Παιδείας 'αυστηροποιεί τις διατάξεις λέγοντας πως δικαίωμα φοίτησης στα ολοήμερα έχουν τα παιδιά που και οι δύο γονείς τους εργάζονται ή είναι άνεργοι με βεβαίωση εργοδότη. Σε μια Ελλάδα που ανθεί η μαύρη οικονομία πολλοί γονείς δεν θα είναι σε θέση να φέρουν βεβαίωση εργοδότη, άρα θα τιμωρηθούν διπλά, γιατί δεν έχουν ασφάλιση, γιατί εργάζονται στη μαύρη εργασία και για δεύτερη φορά από το κράτος που παίρνει τα παιδιά τους από το ολοήμερο τμήμα του σχολείου. Είναι μια πολιτική σε βάρος των αδύναμων. Πρέπει να σταματήσει η κυβέρνηση να κτυπάει τους αδύναμους, τους φτωχούς, τους εργαζομένους, τους αγρότες και να δανείζεται χρήματα που πηγαίνουν στις Τράπεζες και στις μεγάλες επιχειρήσεις'.
Ο Σύλλογος Δασκάλων θα καλέσει να μαζευτούν οι αιτήσεις όσων θέλουν τα παιδιά τους να πάνε στα ολοήμερα και να διεκδικήσουν μαζί με γονείς και Δήμους να αλλάξει η απόφαση του Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου