Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΧΑΝΙΩΝ


ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
Κλειστός ο Δημοτικός Κινηματογράφος
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 08-06-2011

Τα γραφειοκρατικά του 'Καλλικράτη' κρατούν ακόμα κλειστό τον Δημοτικό Κινηματογράφο 'Κήπος' των Χανίων. Ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα διοίκηση της ΚΕΔΗΧ - ΚΑΜ, τα προβλήματα θα ξεπεραστούν και εντός του Ιουνίου ο κινηματογράφος θα ξεκινήσει
τη λειτουργία του.
Μέχρι στιγμής εκκρεμεί ακόμα η δημοσίευση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης η ίδρυση της ΚΕΔΗΧ - ΚΑΜ, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι δραστηριότητες του βασικού πολιτιστικού φορέα των Χανίων, μια εξ αυτών και ο Δημοτικός Κινηματογράφος.
'Εχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αναπλαστεί ο χώρος του κινηματογράφου και έγινε και η πρώτη εκδήλωση του Δήμου Χανίων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας περιβάλλοντος. Ωστόσο, προκειμένου να λειτουργήσει περιμένουμε το τυπικό της υπόθεσης, που δεν είναι τόσο τυπικό αλλά ουσιαστικό, να έλθει δηλαδή το ΦΕΚ ίδρυσης της νέας εταιρείας, που στο πλαίσιο της λειτουργίας της είναι και ο Δημοτικός Κινηματογράφος' δηλώνει στα 'Χ.Ν.' η δημοτική σύμβουλος κα Νάνσυ Αγγελάκη, που αναμένεται να αναλάβει την προεδρία της ΚΕΔΗΧ - ΚΑΜ.
Σύμφωνα με τη δημοτική σύμβουλο 'κάνουμε μια προσπάθεια κατά το δυνατόν να είμαστε έτοιμοι και σε 7 - 10 ημέρες να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τον κινηματογράφο. Θεωρώ ότι αν όλα θα πάνε κατ’ ευχήν θα μπορέσουμε να τον ξεκινήσουμε μέσα στον Ιούνιο, παρά τις όποιες δυσκολίες'.
Σημειώνεται, ότι στις 4 δεκαετίες που λειτουργεί ο Δημοτικός Κινηματογράφος έχει συνδέσει το όνομά του με την προβολή ποιοτικών ταινιών και με σημαντικές παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η ΚΕΔΗΧ - ΚΑΜ έχει πραγματοποιήσει παρεμβάσεις, βελτιώσεις των χώρων τόσο στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου όσο και στο Θέατρο 'Δ. Βλησίδης'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου