Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ


ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Πρόβλημα στις εξαγωγές αγγουριών
Δημοσιεύθηκε στις: 03-06-2011

'Δυστυχώς η κρίση με τα Ισπανικά αγγούρια έχει πλήξει και εμάς' δηλώνει στα "Χ.Ν." ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κηπευτικών Κουντούρας κ. Μανώλης Δαράκης. Πολλές εξαγωγές που θα πραγματοποιούσε ο Συνεταιρισμός έχουν "παγώσει" καθώς η αγορά στο εξωτερικό έχει αναστατωθεί. Ανάλογα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και άλλα προϊόντα από το Τυμπάκι και την Ιεράπετρα.
Παρότι τα κηπευτικά της Κουντούρας είναι πιστοποιημένα η γενικότερη αμφιβολία έχει ως αποτέλεσμα "να έχουμε μια δυσκολία στις πωλήσεις. Ετοιμάζαμε κάποιες εξαγωγές αγγουριών προς Βουλγαρία που όμως σταμάτησαν, ενώ κάτι ανάλογο έγινε και με τις πιπεριές "κέρατο" που εξάγουμε στην Τσεχία" λέει ο κ. Δαράκης.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους του συνεταιρισμού το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί για τους παραγωγούς έχει να κάνει με τη διαμόρφωση των τιμών. 'Με το να "παγώσουν" οι εξαγωγές, όλες οι ποσότητες των κηπευτικών θα διοχετευθούν στην εσωτερική αγορά και οι έμποροι θα ζητούν χαμηλότερες τιμές. Η ζημιά θα είναι πολύ περισσότερη σε αυτόν τον τομέα. Δυστυχώς ο κόσμος έχει φοβηθεί από όλα όσα ακούγονται και είναι επιφυλακτικός απέναντι στα κηπευτικά κάθε είδους παρότι εμείς ελεγχόμαστε και από τα super market που πουλάμε και έχουμε όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις' τονίζει ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Κουντούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου