Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011


ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΣΟ ΛΥΣΑΡΙΔΗ
Αισιοδοξία για δίκαιη λύση του Κυπριακού
Δημοσιεύθηκε στις: 29-06-2011

"Κάθε φορά που επιστρέφω στην Κύπρο από την Κρήτη αισθάνομαι πιο δυνατός". Με αυτά τα λόγια ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και επίτιμος πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ενιαίας Δημοκρατικής Ένωσης Κέντρου (Ε.Δ.Ε.Κ.), κ. Βάσσος Λυσσαρίδης ευχαρίστησε τον Δήμο Πλατανιά για την τιμητική απονομή πλακέτας με το έμβλημα του Δήμου σε εκδήλωση που έγινε χθες το πρωί στο Δημαρχείο. Ο κ. Λυσσαρίδης μιλώντας στον Δήμαρχο κ. Μαλανδράκη και τους αντιδημάρχους κ. Καλαϊτζάκη και κ. Δασκαλάκη τόνισε πως "κάθε επίσκεψη στην Κρήτη για μένα είναι εθνικό εμβόλιο. Το αισθάνομαι ως επιτακτική, εθνική, βιολογική ανάγκη γιατί εδώ συναντώ ακόμα το πνεύμα που θέλω να συναντήσω, το πνεύμα του
ηρωικού παρελθόντος, που μεταφράζεται και τώρα στην μη αποδοχή οποιασδήποτε μείωσης της εθνικής αξιοπρέπειας και της εθνικής κυριαρχίας, είτε στον ελλαδικό είτε στον Κυπριακό χώρο".
Χαρακτηριστικά ο 92χρονος πολιτικός που συχνά επισκέπτεται την Κρήτη, υπογράμμισε πως "όταν βρίσκομαι σε Ελληνικά ακροατήρια ποτέ δεν ζητάω αλληλεγγύη γιατί η αλληλεγγύη προσφέρεται από φίλους σε φίλους. Με τον Ελληνικό λαό η ταύτιση η εθνική και η ταύτιση των κινδύνων επιβάλλουν συμπόρευση. Ετσι φεύγω από την Κρήτη ακόμα πιο πεπεισμένος ότι ο τελικός αγώνας θα δικαιωθεί. Και αυτό
θα μεταφέρω στην Κύπρο ότι υπάρχουν δυσκολίες, δυσχέρειες, δεν είναι εύκολος ο δρόμος, θα χρειαστούν θυσίες και παραμερισμός όσων γονάτισαν μεσοστρατίς αλλά στο τέλος θα φτάσουμε σε μια σωστή λύση του Κυπριακού προβλήματος".
Aπό τη μεριά του, ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης εξέφρασε την ιδιαίτερή του χαρά που μια μεγάλη μορφή του Κυπριακού Ελληνισμού βρέθηκε στην περιοχή, τόνισε τον αγώνα του Βάσσου Λυσσαρίδη τόσο στα εθνικά όσο και στα κοινωνικά ζητήματα και του μετέφερε τη συμπαράσταση των δημοτών αλλά και όλων των Κρητών στο δίκαιο τού αγώνα των Κυπρίων. Επίσης τιμήθηκε και ο Ερατοσθένης Καψωμένος εκ μέρους της "Εταιρείας Κρητικών Σπουδών".
Πέρα από το έμβλημα του Δήμου στον Κύπριο πολιτικό προσφέρθηκαν και παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, ενώ ο κ. Λυσσαρίδης χάρισε στο δήμαρχο μια ποιητική του συλλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου