Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑ


ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑΣ
Διατροφή σε 240 άπορους
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 02-06-2011

Σημαντική ενίσχυση σε εφόδια για τον υπό δημιουργία ξενώνα έχουν λάβει τα Συσσίτια της Σπλάντζιας, ωστόσο, το ζήτημα της στέγασης συνεχίζει να εκκρεμεί. Το κτήριο που έχει επιλεχθεί αποτελεί συνιδιοκτησία με το Δημοτικό Γηροκομείο και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του προκειμένου το έργο του ξενώνα να προχωρήσει.
'Αυτή τη στιγμή έχουμε μια πληθώρα εφοδίων προκειμένου να εξοπλίσουμε τον ξενώνα μας. Μιλάμε για κρεβάτια, ψυγεία, ενώ ο Σύλλογος Κωφαλάλων, μετά από έρανο που έκανε, μας έφερε κουβέρτες, μαξιλάρια, σεντόνια και άλλα είδη', αναφέρει ο πρόεδρος των Συσσιτίων της Σπλάντζιας, κ. Μανώλης Καλλιγέρης.
Αυτή τη στιγμή τα Συσσίτια αναμένουν τη δραστηριοποίηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου προκειμένου να προχωρήσει το ζήτημα της στέγασης. 'Θέλω να πιστεύω ότι θα βρούμε λύση σύντομα, γιατί η πόλη έχει ανάγκη τον ξενώνα και τον θέλει πραγματικά. Πλέον εδώ και καιρό οι άστεγοι, δυστυχώς, είναι μια πραγματικότητα για τον τόπο μας, ο αριθμός τους αυξάνει και πρέπει να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε', λέει ο κ. Καλλιγέρης.
Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει μια συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση 'Γιατροί του Κόσμου', που έχει σημαντική εμπειρία σε αυτά τα θέματα και μπορεί να βοηθήσει σε θέματα οργάνωσης και περαιτέρω στήριξης της λειτουργίας του ξενώνα.

ΑΥΞΗΣΗ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ
Τα 'Συσσίτια' συνεχίζουν την προσπάθειά τους για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των ανήμπορων που ζουν στα Χανιά. Οπως παρατηρεί ο κ. Καλλιγέρης 'πλέον εξυπηρετούμε 240 άτομα και 60 οικογένειες το 70% εκ των οποίων είναι Ελληνες. Κάθε Σάββατο έχουμε καθιερώσει πέρα από το φαγητό να προσφέρουμε και κάποια είδη πρώτης ανάγκης ως επιπλέον στήριξη. Εχουμε πάρα πολλούς ανθρώπους Χανιώτες και μη που ενισχύουν τα Συσσίτια και έχουμε και βοήθεια από τους Μύλους Κρήτης, το Πεδίο Βολής, το ξενοδοχείο «Κρήτη», τον «Ασγουδάκη», το ΙΝΚΑ κ.ά.'.
Ανάλογη είναι η κίνηση και στο οδοντιατρείο, στο οποίο προσφέρουν εθελοντική εργασία 11 οδοντίατροι και 2 οδοντοτεχνίτες. 'Το οδοντιατρείο δουλεύει μόνιμα και σε καθημερινή βάση. Εχουμε ένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά το φαρμακευτικό υλικό και τα αναλώσιμα και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε', τονίζει ο κ. Καλλιγέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου