Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011


Διεθνής αναγνώριση για το Τμήμα ΗΜΜΥ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Δημοσιεύθηκε στις: 23-06-2011

Στην κορυφή σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και με διεθνή αναγνώριση, είναι το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Αυτό, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε σε υποψηφίους φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στη χθεσινή ημερίδα ανοικτών θυρών που διοργάνωσε το Τμήμα.
Οι δραστηριότητες της Σχολής, τα Τμήματα και τα εργαστήριά της παρουσιάσθηκαν επιγραμματικά στο αμφιθέατρο του κτηρίου Επιστημών - ΗΜΜΥ, από τον καθηγητή κ. Aγγελο Μπλέτσα, ενώ στη συνέχεια για όλους τους ενδιαφερόμενους έγιναν επιδείξεις στα εργαστήρια του Τμήματος.
Στην ομιλία του ο κ. Μπλέτσας αναφέρθηκε σε αριστούχους μαθητές που μπορούσαν να βρεθούν σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό Ιδρυμα της χώρας και επέλεξαν το Τμήμα ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης και στη συνέχεια έγιναν δεκτοί με υποτροφία από ευρωπαϊκά, αμερικανικά και καναδικά Πανεπιστήμια (περίπτωση Μεγασθένη Αστέρη), αλλά τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης σε μια δύσκολο περίοδο που δίνει το Τμήμα. Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις από υποψηφίους του Τμήματος και επιδείξεις στα εργαστήρια ηλεκτρικών κυκλωμάτων και ΑΠΕ, πληροφορικής και δικτύων, τεχνολογίας συστημάτων λογισμικού και δικτυακών εφαρμογών, στο εργαστήριο τηλεποικοινωνιών, προγραμματισμού και τεχνολογίας ευφυών συστημάτων, μικροεπεξεργαστών και υλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου