Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011


ΧΘΕΣ ΣΤΙΣ ΣΤΕΡΝΕΣ
Μνήμη ηρώων
Δημοσιεύθηκε στις: 06-06-2011

Αιώνιο σύμβολο αντίστασης στον ναζισμό αποτελεί η θυσία των 10 Στερνιανών, που εκτελέσθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στο χωριό αυτό του Ακρωτηρίου.
Στη χθεσινή εκδήλωση μνήμης στο μνημείο '10 εκτελεσθέντων' έγινε αναφορά στα ιστορικά γεγονότα της περιοχής και στον βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσε ο άμαχος πληθυσμός για την αντίστασή του στους Ναζί κατά την εισβολή τους στη Μάχη της Κρήτης.
Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων, κ. Κ. Μουτζούρης, ο οποίος και αξιοποίησε αρκετό υλικό από τη λαογραφική παράδοση της Κρήτης.
Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και αγώνας δρόμου από τους μαθητές του Δ.Σ. Στερνών στη μνήμη του ιστορικού γεγονότος, ενώ στον χώρο της εκδήλωσης εκτέθηκαν φωτογραφίες και πολεμικό υλικό από το αρχείου του Ν. Πλουμιστάκη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι κ. Μ. Λιονάκης και Δ. Λειψάκης, ο επικεφαλής του συνδυασμού 'Δήμος Ενεργών Πολιτών', κ. Τ. Βάμβουκας, ο τέως αντιδήμαρχος, κ. Α. Παπαδογιάννης, δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι στρατιωτικών και πολιτικών Αρχών και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου