Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΓΙΑ ΛΙΜΝΗ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ


ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
Χωρίς νερό η λίμνη Αγιάς
16-09-2010

Μειώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό, για άλλη μια φορά αυτές τις ημέρες, η στάθμη στη λίμνη της Αγιάς. Από το Σαββατοκύριακο η στάθμη των νερών έπεσε πολύ και παρέμεινε χαμηλή ακόμα και χθες μολονότι φαίνεται ότι το πρόβλημα της έλλειψης νερού έχει αμβλυνθεί.
Μπορεί η μείωση της τουριστικής κίνησης και οι αλλαγές των κλιματολογικών συνθηκών να μείωσαν την κατανάλωση νερού, ωστόσο η εικόνα της λίμνης δεν ήταν καλή, αφού σε πολλά σημεία της είχε αποκαλυφθεί ο βυθός της, ειδικά κοντά στις όχθες της.
Τα 'Χ.Ν.' απευθύνθηκαν στον ΟΑΔΥΚ, ο οποίος δήλωσε άγνοια για το ζήτημα και μετά από έρευνα που πραγματοποίησε εκτίμησε ότι η χαμηλή στάθμη πρέπει να οφείλεται στο λιγότερο νερό που πρέπει να έδωσε ο ΤΟΕΒ Βαρυπέτρου το Σαββατοκύριακο. Συνήθως η λίμνη υπερχείλιζε την Κυριακή το πρωί, ενώ αυτή τη φορά υπερχείλισε την Κυριακή το απόγευμα, ένδειξη του ότι δόθηκαν λιγότερα νερά.
Η μείωση της στάθμης της λίμνης έχει καταγγελθεί πολλές φορές από περιβαλλοντικές οργανώσεις καθώς, όπως έχουν επισημάνει, πλήττει σημαντικά τόσο τη χλωρίδα όσο και την πανίδα και κυρίως τα πουλιά που βρίσκουν καταφύγιο στη λίμνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου