Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΜΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
“Οχι” στην ακρίβεια
24-09-2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις αυξήσεις σε πετρέλαιο, ψωμί, ΔΕΗ, Φ.Π.Α., πραγματοποίησε χθες το ΠΑΜΕ και άλλοι φορείς στην πλατεία 1866.
Στο συλλαλητήριο χαιρέτησαν εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ), ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, το κεφάλαιο, το ΔΝΤ και την ΕΕ.
Στα αιτήματά του το ΠΑΜΕ διεκδικεί
• Μείωση 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
• Απαγόρευση ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες.
• Επίδομα θέρμανσης για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.
• Φορολογία των κερδών του κεφαλαίου με συντελεστή 45%.
• Κατάργηση του Φ.Π.Α. στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης.
• Άμεσα πάλη ενάντια στην επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων σε ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ.
'Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μετανάστες, η φτωχή αγροτιά, οι μικροί επαγγελματίες, η νεολαία, πρέπει εδώ και τώρα να ξεσηκωθούν. Να μην αφήσουν να περάσει η νέα αυτή επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ. Η θέρμανση και το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελούν βασικά και στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά. Οποιαδήποτε ανατίμηση θα καταβαραθρώσει το βιοτικό επίπεδο του λαού, δεν χωρά καμία αναμονή. Απαιτείται άμεσα η οργάνωση μετώπου εναντίον της επερχόμενης αντιλαϊκής επέλασης και σε αυτόν τον τομέα. Τώρα πρέπει να ξεσηκωθούμε και να παλέψουμε μαζί και ανυποχώρητα για τα δικαιώματά μας, στη σταθερή δουλειά, στην Παιδεία, στην Υγεία', τονίζει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου