Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ


AΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ
Προσφυγή στη Δικαιοσύνη;
10-09-2010

Και στη Δικαιοσύνη είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών των Χανίων σε βάρος της ΒΙΟΧΥΜ καθώς δεν έχουν πληρωθεί για τη χυμοποίηση πορτοκαλιών του 2009.
Οι αντιπρόσωποί τους βάζουν και θέμα εκπροσώπησης των παραγωγών στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας προκειμένου να συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων για τα θέματα που τους αφορούν.
'Η ΒΙΟΧΥΜ δεν μας πλήρωσε για τη χυμοποίηση του 2009, πήρε κάποιο δάνειο τον Δεκέμβριο, δεν ξέρουμε τι έχει γίνει, τώρα θέλει να πάρει και δεύτερο, η ουσία είναι ότι οι παραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί', τονίζει ο κ. Ευτύχης Τρικουνάκης, πρόεδρος της ομάδας παραγωγών εσπεριδοειδών 'Κορμός'.
Συνολικά 300 παραγωγοί του 'Κορμού' και διπλάσιοι της δεύτερης ομάδας παραγωγών δεν έχουν πληρωθεί τη χυμοποίηση της προηγούμενης χρονιάς. Είμαι υποχρεωμένος ηθικά να διεκδικήσω και να πάρω τα χρήματα αυτά για τους παραγωγούς είτε ένδικα είτε με οποιοδήποτε άλλο μέσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Είμαστε σε συνεννόηση με τη διοίκηση και της άλλης ομάδας και από κοινού προσπαθούμε να βρούμε μια μέση λύση. Δεν είναι δυνατόν να μην πληρωθούν τα πορτοκάλια αυτά', επισημαίνει ο κ. Τρικουνάκης.
Οσοι παραγωγοί έδωσαν πορτοκάλια για το 2010, πληρώθηκαν ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η ΒΙΟΧΥΜ λόγω οικονομικής κρίσης και αθρόας εισαγωγής βραζιλιάνικων χυμών στη χώρα μας σε χαμηλές τιμές δεν μπόρεσε να διαθέσει τα προϊόντα της όπως άλλες χρονιές.
Οι παραγωγοί βάζουν και θέματα που έχουν να κάνουν με τον γενικότερο τρόπο λειτουργίας της ΒΙΟΧΥΜ. 'Οι παλιότεροι που θυμούνται την ίδρυση της ΒΙΟΧΥΜ ξέρουν ότι έγινε από παραγωγούς που είχαν απαυδήσει επειδή έχαναν τα πορτοκάλια τους στον ιδιωτικό τομέα από τους εμπόρους που κατέβαιναν και τα έπαιρναν για το τίποτα. Μαζεύτηκαν οι πατεράδες μας έβαλαν υποθήκη της περιουσίες τους για να γίνει η ΒΙΟΧΥΜ προς όφελος των χυμοποιήσιμων πορτοκαλιών. Παρακαλέσαμε τον πρόεδρο να συμμετέχουμε στο Δ.Σ. δεν το θέλει, παρακαλέσαμε να συμμετέχει η Ομοσπονδία δεν το θέλει. Απαιτείται αναδιάρθωση του Διοικητικού Συμβουλίου, να μπουν οι παραγωγοί, νέοι παραγωγοί, οι ομάδες παραγωγών στο Δ.Σ., έτσι ώστε να τρέξουν για το κοινό μας συμφέρουν. Είναι συμφέρον για όλο τον κόσμο. Δεν μπορεί ένας που δεν έχει πορτοκάλια να διαχειρίζεται τη βιομηχανία χυμοποίησης. Αν δεν μπορεί η ΒΙΟΧΥΜ να στηρίξει τους παραγωγούς να κλείσει και να δημιουργηθεί κάτι νέο από μηδενική βάση. Ετσι είναι τα πράγματα', καταλήγει ο κ. Τρικουνάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου