Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΚΥΛΙΑ ΚΗΠΟΣ


ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ
Εγκατέλειψαν σκυλιά
20-09-2010

Ασυνείδητοι εγκατέλειψαν δίπλα στον Δημοτικό Κήπο Χανίων δύο μεγάλα σκυλιά ράτσας Καυκάσου εκπαιδευμένα να γνωρίζουν μόνο ένα αφεντικό
με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στο κέντρο των Χανίων.
O ιδιοκτήτης των ζώων τα έδεσε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στο κάγκελο του Κήπου από την πλευρά της οδού Τζανακάκη πάνω στο πεζοδρόμιο. Στη θέα των σκυλιών, που ήταν επιθετικά, καθώς πεινούσαν, περίοικοι αναστατώθηκαν και ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία έκλεισε μέρος του δρόμου και ειδοποίησε την πρόεδρο του φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων 'Η μικρή κιβωτός' κα Σίλκε Βρόμπελ. Η κα Βρόμπελ έριξε τροφή με ηρεμιστικό στα ζώα προκειμένου να ησυχάσουν και να κοιμηθούν, ώστε να είναι σε θέση στη συνέχεια να τα απομακρύνουν από τον δρόμο όπως και έγινε.
Με αφορμή το περιστατικό ο Σύλλογος 'Η μικρή Κιβωτός' διατύπωσε μια σειρά από ζητήματα.
- Τα σκυλιά αυτά (ράτσας Καυκάσου) είναι μεγαλόσωμα, εκπαιδευμένα να γνωρίζουν μόνο ένα αφεντικό. Μόνο ειδικός εκπαιδευτής μπορεί να τα κάνει να μάθουν νέο αφεντικό. Μόνο η κα Σίλκε Βρόμπελ στα Χανιά και ειδικοί εκπαιδευτές μπορούν να το κάνουν αυτό. Τα ζώα οδηγήθηκαν στα Νεροκούρου, θα ακολουθηθεί η διαδικασία εκπαίδευσή τους ώστε να πάψουν να είναι τόσο επικίνδυνα.
- Οι ιδιοκτήτες ζώων, αν είχαν τη δυνατότητα να τα πάνε σε ένα καταφύγιο πεπειραμένων ειδικών, δεν θα είχαμε τα προβλήματα που έχουμε τώρα. Ποιος από τους ιθύνοντες θα αναλάβει επιτέλους την ευθύνη να δημιουργήσει ένα τέτοιο κυνοκομείο; Πότε θα ενδιαφερθούν οι αρχές;
- Γιατί οι φορείς δεν δέχονται τη λειτουργία κυνοκομείου σε οικόπεδο στο Ακρωτήρι και κλείνουν τα μάτια μπροστά στο πρόβλημα καλώντας του φιλοζωικούς Συλλόγους κάθε φορά να δώσουν λύσεις σε διάφορα προβλήματα; Μόνο μέσα σε δύο ημέρες οι Δήμοι κάλεσαν 4 φορές την κα Βρόμπελ για θέματα με ζώα.
Η πρόεδρος του Συλλόγου 'Η προστασία των ζώων' κα Νατάσα Μπομπολάκη ανέφερε στα 'Χ.Ν.' ότι 'αφού οι Δήμοι δεν διαθέτουν καμία υποδομή και στις δύσκολες περιπτώσεις καταφεύγουν πάντα στα εθελοντικά ιδιωτικά καταφύγια για να βγουν από το αδιέξοδο γιατί ταυτόχρονα και κυρίως οι περιαστικοί Δήμοι έχουν «ταράξει» στις μηνύσεις και τα τρία καταφύγια των Στούπη, Βρόμπελ και Λούκας; Αναρωτιούνται τι θα γινόταν αν δεν υπήρχαν αυτά τα καταφύγια, που με τόσους κόπους και θυσίες εθελοντών από το εξωτερικό και το εσωτερικό συντηρούνται, ενώ οι Δήμοι κωφεύουν'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου