Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΣ


ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΑΝΟ
Ελεύθερος ο 56χρονος
25-09-2010

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 56χρονος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για εμπρησμό την περασμένη Τετάρτη στην Κάντανο.
Στον 56χρονο είχε ασκηθεί δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση με βάση την προανακριτική διαδικασία. Χθες παρουσιάσθηκε ενώπιον του ανακριτή, ο οποίος αποφάσισε την απελευθέρωσή του με περιοριστικούς όρους. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του δήλωσε αθώος και ότι δεν έχει καμία σχέση με την πυρκαγιά. Υπέρ του κατηγορούμενου τοποθετήθηκαν φορείς του Σελίνου υπερασπιζόμενοι την αθωότητά του.
'Ο πελάτης μου είναι παντελώς αθώος και δεν έχει καμία σχέση με την πυρκαγιά. Δεν μπορεί σε μια ευρωπαϊκή χώρα οι Αρχές να στηρίζονται σε ανώνυμες καταγγελίες. Δεν είναι δυνατόν ανακριτικά και προανακριτικά να στηρίζονται σε μια ανώνυμη καταγγελία που έγινε 20 ώρες μετά το συμβάν από τηλέφωνο με απόκρυψη', δήλωσε στα 'Χ.Ν.' ο δικηγόρος του 56χρονου κ. Σπύρος Λιονάκης. Ο κατηγορούμενος κατέβαλε χρηματική εγγύηση και έχει την υποχρέωση να εμφανίζεται στο Α.Τ. Καντάνου. Οπως επεσήμανε ο κ. Λιονάκης 'εμείς αρνούμαστε πλήρως την κατηγορία. Ο πελάτης μου είναι 1000% αθώος'.
ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ
Τη στήριξή του στον 56χρονο, ο οποίος δεν είναι επαγγελματίας κτηνοτρόφος, αλλά διατηρεί αριθμό οικόσιτων ζώων, εξέφρασαν ο δήμαρχος Καντάνου κ. Ε. Δασκαλάκης, ο πρώην δήμαρχος Πελεκάνου Γ. Δερμιτζάκης, ο αντιδήμαρχος Καντάνου κ. Γ. Γεωργιλάκης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.
'Δεν μπορούν να κατηγορήσουν έναν άνθρωπο για ένα ανώνυμο τηλέφωνο που έγινε με απόκρυψη. Τον άνθρωπο αυτόν τον ξυπνήσαμε εμείς νωρίς το πρωί προκειμένου να κινητοποιηθεί και να απομακρύνει τα ζώα του. Πρόκειται για μια οικογένεια και το σπίτι του απέχει πάνω από 1.300 μέτρα από το σημείο που μπήκε η φωτιά', ανέφερε ο δήμαρχος Καντάνου κ. Ευτύχης Δασκαλάκης. Ο ίδιος υπογράμμισε πως θα πρέπει οι αρμόδιοι να κινήσουν τις διαδικασίες για να βρουν τους πραγματικούς ενόχους. 'Πρέπει και οφείλει η Δικαιοσύνη και η Πυροσβεστική να βρουν τους πραγματικούς υπεύθυνους. Βρέθηκα στα Δικαστήρια γιατί θεωρώ ακράδαντα ότι είναι αθώος και αυτό πιστεύει και η κοινωνία της Καντάνου', τόνισε ο κ. Δασκαλάκης.
Σημειώνεται ότι η φωτιά που απείλησε το Βαμβακάδω και το Ανισαράκι έκαψε συνολικά 800 στρέμματα αγροτικής και χορτολιβαδικής έκτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου