Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ "ΛΙΜΝΗ" ΚΙΣΑΜΟΣ



ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ
Εθελοντικός καθαρισμός
06-09-2010

Στον εθελοντικό καθαρισμό και τον εξωραϊσμό του ψαρολίμανου της 'Λίμνης' στο Καστέλλι Κισάμου προχώρησαν χθες το πρωί νέοι της περιοχής. Την πρωτοβουλία αυτή την πήραν σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του ψαρολίμανου στο οποίο δραστηριοποιούνται τόσο επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες αλιείς αλλά και λειτουργούν δύο ταβέρνες. Στόχος τους, όπως επεσήμαναν, να βελτιωθεί η εικόνα της περιοχής, ενώ δεν θέλησαν καμία προσωπική δημοσιότητα ή τη συμμετοχή κάποιου επίσημου φορέα.
Ειδικότερα, ξεκινώντας από τις 10.30 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα οι εθελοντές πέτυχαν:
- Τον καθαρισμό σε μεγάλο βαθμό από απορρίμματα (πλαστικά, είδη αλιείας, ξυλεία) της μικρής παραλίας δίπλα στο ψαρολίμανο.
- Την απομάκρυνση ξερόχορτων και σκουπιδιών περιμετρικά της 'Λίμνης'. Στους ελεύθερους χώρους που δημιουργήθηκαν από την απομάκρυνση των άχρηστων πραγμάτων φυτεύτηκαν φοίνικες.
- Με φουσκωτά σκάφη δύτες καθάρισαν τον βυθό ανοικτά του ψαρολίμανου. Εβγαλαν κάθε είδους σκουπίδια και μεγάλη ποσότητα ελαστικών αυτοκινήτων, τα οποία και σήμερα θα παραληφθούν για ανακύκλωση.
- Αποκατέστησαν μικροφθορές στην προβλήτα της 'Λίμνης'.
Ανάλογη πρωτοβουλία είχε παρθεί και πριν από 2 χρόνια. Τότε καθαρίστηκε το εμπορικό και επιβατηγό λιμάνι της Κισάμου. Στον καθαρισμό μετείχαν μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Ψαράδων και της 'Νεολαίας Κισάμου'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου