Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΤΕΣ


ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Δυναμικές κινητοποιήσεις
16-09-2010

Σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα και στα Χανιά οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. που αντιδρούν στις κυβερνητικές προθέσεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες πρατηρίων επισημαίνουν ότι τα αποθέματα σε καύσιμα επαρκούν έως την Παρασκευή.
ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ
Πέρα από την παύση εργασίας, οι ιδιοκτήτες φορτηγών αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα το πρωί και σε αποκλεισμό των εγκαταστάσεων καυσίμων στον Αγ. Ονούφριο από τον οποίο με βυτιοφόρα των πετρελαικών εταιρειών γίνονταν ο εφοδιασμός της αγοράς.
"Για αλλαγή σκηνικού" έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ. κ. Γιάννης Κουκουράκης, επισημαίνοντας πως οι αυτοκινητιστές είναι υποχρεωμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους. Χθες το απόγευμα μέλη του σωματείου βρίσκονταν στο λιμάνι της Σούδας προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο φορτηγών στα πλοία της γραμμής. Ιδιοκτήτες εξέφρασαν την οργή τους σε βάρος συναδέλφων τους, που δεν υπακούουν στις αποφάσεις του σωματείου τους και δούλεψαν κανονικά τόσο χθες όσο και προχθές.
"Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την παύση εργασίας. Είμαστε σε στάδιο αναμονής, συνεχίζουμε όμως τις κινητοποιήσεις μας", ανάφερε ο κ. Κώστας Ζανιδάκης γραμματέας του Συνδέσμου μετά το τέλος της χθεσινής συνέλευσης όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις.
ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ
Κανονικά λειτουργούν από χθες το μεσημέρι όλα τα πρατήρια του Ν. Χανίων αφού το Υπουργείο πήρε πίσω την επιβολή του πλαφόν μετά από συνάντηση με τους συνδικαλιστές στην Αθήνα. Χθες το πρωί τα πρατήρια και στα Χανιά προχώρησαν σε ολιγόωρο κλείσιμο διαμαρτυρόμενα για την επιβολή πλαφόν στη λιανική και όχι σε όλη τη διαδικασία εμπορίας του καυσίμου (διυλιστήρια, εταιρείες). Ανεξάρτητα πάντως των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών τα περισσότερα βενζινάδικα είχαν επάρκεια καυσίμων καθώς η τροφοδοσία τους γινόταν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αυτές τις ημέρες, ενώ παράλληλα και οι οδηγοί έχουν φροντίσει να γεμίσουν τα ντεπόζιτά τους.
Αναφορικά με τα αποθέματα σε καύσιμα σε περίπτωση αποκλεισμού του Αγ. Ονουφρίου, ο πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Ν. Χανίων, κ. Β. Κώτσος, είπε ότι στα "πρατήρια δεν υπάρχουν μεγάλα αποθέματα επειδή προετοιμαζόμασταν κι εμείς για τη δική μας κινητοποίηση και οι συνάδελφοι για λόγους πληρωμών δεν είχαν γεμίσει τις δεξαμενές τους. Με τις υπάρχουσες συνθήκες καύσιμα θα υπάρχουν την Πέμπτη. Την Παρασκευή όμως θα υπάρχει πρόβλημα. Αν τελικά οι ιδιοκτήτες φορτηγών αποφασίσουν να μην επιτρέψουν τη φόρτωση ούτε των βυτιοφόρων των εταιρειών τότε όπως καταλαβαίνεται η κατάσταση θα θυμίσει το καλοκαίρι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου