Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣ


ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ

Τι λένε οι υποψήφιοι ;


Κάλεσμα στους υποψηφίους δημάρχους για τα Χανιά να καταθέσουν συγκεκριμένες, προτάσεις, δεσμεύσεις για τα φλέγοντα ζητήματα της παλιάς πόλης απευθύνει ο προιστάμενος της 28ης ΕΒΑ κ. Μιχάλης Ανδριανάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για "κοινή στρατηγική" όλων των φορέων πάνω στα θέματα που αφορούν το μνημείο.
Παράλληλα επισημαίνει πως στο Ρέθυμνο που υπήρξε κοινή συμφωνία όλων των εμπλεκομένων η μελέτη για καλαίσθητα σκιάδια προχωράει βελτιώνοντας ριζικά την εικόνα της περιοχής.
" Ενα θέμα που θα πρέπει να τοποθετηθούν οι υποψήφιοι για το Δήμο Χανίων είναι κατά την γνώμη μου η εφαρμογή της μελέτης για τα σκιάδια για την αλλαγή της άθλιας εικόνας του λιμανιού. Πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα ενόψει και της προσπάθειας για την ένταξη της παλιάς πόλης των Χανίων στον κατάλογο της Unescο" τονίζει ο κ. Ανδριανάκης.
Αυτή τη στιγμή μετά την προσφυγή του συλλόγου καταστηματαρχών στο Συμβούλιο της Επικρατείας η υλοποίηση της μελέτης έχει "παγώσει". Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό θέμα που αφορά την παλιά πόλη. "Πέρα από τα σκιάδια όπου έχει γίνει μια συγκεκριμένη διαδικασία με χρονικές δεσμεύσεις υπάρχουν και άλλα θέματα όπως το κυκλοφοριακό, το θέμα της στάθμευσης για τα οποία απαιτούνται συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Κατά την άποψη μου την παλιά πόλη που υπάρχει και η μελέτη Ρωμανού Καλιγά που είναι κοινά αποδεκτη και είναι ο οδηγός για τη συμπεριφορά μας στην παλιά πόλη δεν πρέπει να υπάρχουν αντιπαραθέσεις που αργότερα δυσκολεύουν το έργο της ανάδειξης, αλλά μια κοινή στρατηγική" εξηγεί ο Ανδριανάκης.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Ως παράδειγμα προς μίμηση ο προιστάμενος της 28ης ΕΒΑ αναφέρει το παράδειγματης παλιάς πόλης του Ρεθύμνου. "Εκεί με τη συνεργασία, του Δήμου, των καταστηματαρχών, του Λιμενικού Ταμείου, της Εφορίας έχει αρχίσει να εφαρμόζεται η μελέτη για τα σκιάδια και έχουν γίνει σημαντικές ενδιάμεσες βελτιώσεις σε σχέση στην παραλιακή του Ρεθύμνου που δεν έχει γίνει στα Χανιά" αναφέρει. Μάλιστα υπογραμμίζει ότι για να διευκολυνθεί η λειτουργία των καταστημάτων αλλά παράλληλα να δωθεί τέλος στα "θερμοκήπια" με τις νάιλον κατασκευές που έχουν πολλές επιχειρήσεις δώθηκε άδεια για χαμηλά πετάσματα ύψους 1.60 μ. με γυαλί που είναι σαφώς πιο καλαίσθητα και επιτρέπουν την παραμονή του πελάτη σε εξωτερικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου