Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ




Ανακοινώσεις παρατάξεων για Απεργία




Κάλεσμα σε εργαζόμενους των Χανίων να συμμετέχουν στην πανευρωπαϊκή ημέρα κοινής δράσης των εργαζομένων στις 29 Σεπτεμβρίου καλούν συνδικαλιστικές παρατάξεις και κόμματα. Παράλληλα επιρρίπτουν ευθύνες τόσο σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ όσο και στα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα για την μη κινητοποίηση τους.
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Η "Αυτόνομη Παρέμβασης" σημειώνει σε ανακοίνωση της πως "η 29η Σεπτεμβρίου είναι πανευρωπαϊκή ημέρα κοινής δράσης των εργαζομένων, και αποτελεί σημαντική ευκαιρία για συντονισμό των εργατικών συνδικάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ! Η 29η Σεπτεμβρίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να σταλεί ένα διεθνιστικό μήνυμα κοινής δράσης των εργαζομένων όλης της Ευρώπης, ενάντια στον «κοινό εχθρό» που δεν είναι άλλος από το Ευρωπαϊκό και διεθνές κεφάλαιο! Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας είναι τα πειραματόζωα των εργαζομένων της Ευρώπης, για το «μέλλον» - που με κυνικό τρόπο - ετοιμάζουν το ΔΝΤ και οι ντόπιοι «υπηρέτες» τους. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, υποταγμένη στις κυβερνητικές επιλογές για μετατροπή των εργαζομένων σε είλωτες των αγορών, αρνήθηκε να κηρύξει και προετοιμάσει Γενική Απεργία σε συντονισμό και με Ευρωπαϊκά συνδικάτα, περιορίζοντας την «δράση» της σε απογευματινά συλλαλητήρια. Καλούμε τους συνδικαλιστικούς φορείς να πάρουν πρωτοβουλίες συμμετοχής την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στις 6:30μ.μ. στην Αγορά, γιατί: Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους. Δεν αναγνωρίζουμε το δημόσιο χρέος της χώρας ως χρέος των εργαζομένων. Αρνούμαστε να κάνουμε οποιαδήποτε θυσία για το ευρώ και την EE, η λύση είναι οι κοινοί ευρωπαϊκοί αγώνες. Αγωνιζόμαστε για την ακύρωση του μνημονίου και των αντεργατικών μέτρων που πάρθηκαν σε εφαρμογή του. Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και τις αναγκαίες προσλήψεις στα σχολεία, τα νοσοκομεία και στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και φροντίδας. Αγωνιζόμαστε για πολιτικές προώθησης της πλήρους, σταθερής απασχόλησης και πραγματικής οικονομικής και κοινωνικής στήριξης των ανέργων. Υπερασπίζουμε τον δημόσιο καθολικό και υποχρεωτικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Διεκδικούμε τη φορολογία των κερδών του κεφαλαίου και των πλουσίων, τη δραστική μείωση των εξοπλισμών και τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής
περιουσίας. Διεκδικούμε την εθνικοποίηση των τραπεζών για να υπερασπίσουμε την κοινωνία και την οικονομία από την κερδοσκοπική απληστεία.
ΝΑΡ- νΚΑ
"Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους" καλεί τους εργαζόμενους με ανακοίνωση του το Νέρο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση. " Για μία άλλη φορά η θλιβερή ηγεσία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ εκπλήρωσε με απόλυτη συνέπεια το ρόλο του νεκροθάφτη των εργατικών αναγκών και συμφερόντων. Αρνείται να κηρύξει ακόμα και για την τιμή των όπλων ,απεργία στις 29 Σεπτέμβρη, την ώρα που οι εργαζόμενοι της ευρώπης βρίσκονται στους δρόμους ενάντια στην ΕΕ και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου. Είναι πλέον καθαρό σε όλους ότι ο μόνος δρόμος για την εργαζόμενη πλειοψηφία είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με ταξική αγωνιστική ενότητα, χωρίς παραταξιακές περιχαρακώσεις, με αποφασιστική κλιμάκωση της πάλης, μαχητικό εργατικό κίνημα νίκης και ανατροπής!  Με στήριξη του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων, με μαζικές γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα παντού. Για ένα ρωμαλέο, ενωτικό κέντρο αγώνα, με αιρετούς και ανακλητούς αντιπροσώπους από τους ίδιους τους εργαζόμενους, αντίπαλο δέος στο μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου και της τρόϊκα. Σε αυτή την προσπάθεια οι δυνάμεις του ΝΑΡ και της ν.ΚΑ θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου