Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΔΕΥΑΧ-ΔΕΥΑΒΑ


ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Μειώσεις αποφάσισε ο Ο.Α.ΔΥ.Κ.
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 08-10-2011

Μείωση των τιμολογίων του Ο.Α.ΔΥ.Κ. προς τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και τη Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α., σε ποσοστό περίπου 20%, αποφάσισε το χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.
Το ζήτημα τώρα είναι κατά πόσο η μείωση αυτή θα περάσει και στον καταναλωτή καθώς από τη μια μεριά η Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. φαίνεται διατεθειμένη να περάσει ένα μεγάλο μέρος της μείωσης στον καταναλωτή και από την άλλη, σε ό,τι αφορά τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ., δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμα οι προθέσεις του Δήμου, ο οποίος είναι επιβαρυμένος και με ένα ιδιαίτερα μεγάλο δάνειο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
«Το Δ.Σ. του Ο.Α.ΔΥ.Κ. αποφάσισε να ορίσει μία προσωρινή τιμή νερού για τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και τη Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α., μειωμένη κατά 20% σε σύγκριση με πέρυσι», δήλωσε στα «Χ.Ν.» ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Οργανισμού, κ. Μ. Πατρελάκης. Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο πρόεδρος και γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. A. Καρούντζος.
Αναφορικά με τους λόγους της μείωσης από πλευράς του Ο.Α.ΔΥ.Κ., αυτή οφείλεται κυρίως στην καλύτερη διαχείριση του νερού, στον εξορθολογισμό των δαπανών, στο ότι η ΔΕΗ δεν αύξησε τα τιμολόγια της προς τον Ο.Α.ΔΥ.Κ., στη μείωση του προσωπικού κ.ά.

ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ
Αναφορικά με την τιμή του νερού που διατίθεται στους Τ.Ο.Ε.Β., το Συμβούλιο αποφάσισε να υπάρξει μια μείωση της τάξης περίπου του 10%. «Το Δ.Σ. εξουσιοδότησε τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τον διευθυντή Διαχείρισης των Εργων και μένα να έρθουμε σε επαφή με τους Τ.Ο.Ε.Β. για το θέμα αυτό», ανέφερε ο κ. Πατρελάκης, συμπληρώνοντας πως «θα ακολουθήσει μελέτη τιμολόγησης που θα καθορίσει επακριβώς τις τιμές, η μείωση δείχνει την τάση χωρίς να την προσδιορίζει με ακρίβεια».

Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. - Δ.Ε.Υ.Α.Χ.
Ερωτηθείς από τα «Χ.Ν.» για το αν η Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. θα προχωρήσει σε μείωση των τιμολογίων της προς τους καταναλωτές, ο πρόεδρός της, κ. Σταματάκης, τόνισε πως πρόθεση της Επιχείρησης είναι να περάσει ένα μεγάλο μέρος της μείωσης στους καταναλωτές καθώς αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες. Σημείωσε πως αυτό θα γίνει μετά από συνεννόηση που θα υπάρξει με τον δήμαρχο Πλατανιά.
Από μεριάς Δ.Ε.Υ.Α.Χ. δεν στάθηκε δυνατό να επικοινωνήσουμε με την πρόεδρο, κα Ν. Αποστολάκη, που απουσιάζει στο εξωτερικό, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δύσκολα η Επιχείρηση θα περάσει μια τόσο μεγάλη μείωση στα τιμολόγιά της καθώς επιβαρύνεται με το δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο πάρθηκε προκειμένου να υλοποιηθούν βασικά έργα αποχέτευσης.
To Δ.Σ. του Ο.Α.ΔΥ.Κ. τέλος ενέκρινε τη διακήρυξη δημοπρασίας για το αποχετευτικό δίκτυο της Κισάμου προκειμένου το έργο της επέκτασης του βιολογικού να δημοπρατηθεί άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου