Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011


ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Πολιτική συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Δημοσιεύθηκε στις: 17-10-2011

Στην πολιτική της συγκρότηση προχωράει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε πανελλαδικό επίπεδο στα πλαίσια της 1ης συνδιάσκεψη της και χθες στα Χανιά πραγματοποιήθηκε η πρώτη τοπική συνέλευση της, καθώς θα ακολουθήσει και δεύτερη την ερχόμενη εβδομάδα για την εκλογή αντιπροσώπων που θα μετέχουν στη συνδιάσκεψη.
«Σε αυτήν την πρώτη συνέλευση συζητάμε τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την καπιταλιστική κρίση, την Ε.Ε., την Ελλάδα και το πολιτικό πρόγραμμά μας για το επόμενο χρονικό διάστημα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεκινά, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, μία πραγματική δημοκρατική λειτουργία μετώπου της Αριστεράς, δίνει τον λόγο στα οργανωμένα μέλη της και στους ανένταχτους για να πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση της αντικαπιταλιστικής προοπτικής, της ανατροπής της κυβέρνησης για μία κοινωνία στα χέρια των εργαζομένων», ανέφερε ο Χ. Μπέλμπας, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ο ίδιος επεσήμανε πως οι θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως εκφράστηκαν από την έναρξη της κρίσης, «για διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των Τραπεζών, ρήξη με την Ο.Ν.Ε. και το ευρώ, ριζική αναδιανομή του πλούτου σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων υιοθετούνται και από άλλες πολιτικές δυνάμεις σε μεγάλο βαθμό και έχουν πιέσει και άλλες δυνάμεις να κάνουν μετατοπίσεις από τις αρχικές θέσεις τους. Με τους αγωνιστές, που μετέχουν στις συνελεύσεις μας, θέλουμε να συζητήσουμε για τους δρόμους αντίστασης και ανατροπής, με πρωτοβουλίες για μια Αριστερά αντικαπιταλιστική και ανατρεπτική, μαχητική, σε ρήξη με το κεφάλαιο, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ., ικανή να παίξει πρωτοπόρο ρόλο στον αγώνα του λαού απέναντι στην καταστροφή που του ετοιμάζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου