Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011


ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ
Κινητοποιήσεις διαρκείας
Δημοσιεύθηκε στις: 07-10-2011

Χειρόφρενο διαρκείας από τις 19 Οκτωβρίου και για τους ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων Δ.Χ. στα Χανιά. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες μιλούν για την τελευταία απεργία διαρκείας καθώς «με τον νόμο Ραγκούση κλείνουμε».
Χθες οι ιδιοκτήτες στα Χανιά πραγματοποίησαν Συνέλευση προκειμένου να μελετήσουν τα επόμενα βήματά τους για να ακολουθήσουν τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας τους που προετοιμάζεται για απεργία από τις 19 Οκτωβρίου. «Ερχεται ξαφνικά ο κ. Ραγκούσης και λέει ότι από την 1/1 του 2012 δεν υπάρχει η μεταβατική περίοδος, χάνονται οι άδειες, δεν μεταβιβάζονται, γίνεται μια άδεια και για το εσωτερικό και για το εξωτερικό. Με 1.500 ευρώ μπορείς να πάρεις μία άδεια και να μπεις στο έργο το δικό μας και 200.000 ευρώ θέλεις για να αγοράσεις φορτηγό», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Γιάννης Κουκουράκης.
Ο ίδιος επεσήμανε πως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων επιβάλλεται από ξένα συμφέροντα. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «γίνεται αυτή η αλλαγή για να επωφεληθεί η κα Μέρκελ, γιατί από τη Γερμανία θα αγοράζονται τα αυτοκίνητα. Η δουλειά μας έχει πέσει 75%, δεν υπάρχει έργο. Λένε κάποιοι ότι θα κτυπηθεί η ανεργία γιατί θα μπορέσουν να πάρουν φορτηγά. Ποιος θα πάρει φορτηγό με 200.000 ευρώ και με τη δουλειά να έχει πέσει 75%; Στα Χανιά έχουν κλείσει 300 μαγαζιά, που την ημέρα θέλουν 30 νταλίκες και αυτές δεν έρχονται στα Χανιά. Εχει πέσει τόσο η κίνηση που ένα καράβι σε Χανιά και Ρέθυμνο δεν γεμίζει».
Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών επεσήμανε πως οι αυτοκινητιστές στα Χανιά θα ακολουθήσουν τις οδηγίες της Ομοσπονδίας τους και σε ό,τι αφορά την απεργία τόνισε πως «θα είναι διαρκείας, θα είναι πολύ δυναμική, δεν θα κουνιέται φύλλο στα Χανιά, δεν έχει 'ξέρεις πρόεδρε έμεινα από βενζίνα ή βγάλε πρόεδρε 200 γαλόνια'. Αυτή είναι η τελευταία μας απεργία γιατί κλείνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου