Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011


ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Βράβευση χανιώτικων τυριών
Δημοσιεύθηκε στις: 26-10-2011

Βραβεία γεύσης απέσπασαν χανιώτικα τυριά, στο "3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος" που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 21 - 23 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Πρόκειται για το κεφαλοτύρι, που κέρδισε το αργυρό βραβείο στην κατηγορία των σκληρών τυριών και τη γραβιέρα που πήρε το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία της, όλα του τυροκομείου της οικογένειας "Μπαλαντίνος".
"Οι συνεχείς βραβεύσεις μας, καθώς είχαμε πάρει χρυσά και αργυρά βραβεία και στα άλλα δύο Φεστιβάλ του 2007 και του 2009, μας μεγαλώνουν την ευθύνη απέναντι στον καταναλωτή γιατί ο κόσμος οπωσδήποτε εκτιμάει ακόμα περισσότερο τα προϊόντα μας και είναι μεγάλη πρόκληση να κρατήσουμε ψηλά την ποιότητα των προϊόντων μας και να την αυξήσουμε ακόμα", ανέφερε ο κ. Ευστράτιος Μπαλαντίνος. Το φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
"Είμαστε οικογενειακή επιχείριση και δουλεύουμε όλοι μαζί ως ομάδα για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Στόχος μας είναι επειδή τα προϊόντα της Κρήτης είναι άριστα να γίνουν γνωστά έξω από τα όρια της πατρίδας μας. Γίνονται κάποιες προσπάθειες αλλά απαιτείται πιο συστηματική δουλειά. Η αύξηση των εξαγωγών θα οφελήσει όχι μόνο τα τυροκομεία αλλά και όλους όσοι εμπλέκονται με την παραγωγή, την τυποποίηση, την εμπορία των προϊόντων αυτών", ανέφερε ο κ. Μπαλαντίνος συμπληρώνοντας πως το τυροκομείο διοχετεύει τα προϊόντα του πέρα από τα Χανιά, στην υπόλοιπη Κρήτη και στα μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα σε super market, χονδρέμπορους, μικρά καταστήματα.
Σημειώνεται πως η εταιρεία "Μπαλαντίνος" επρόκειτο να συμμετάσχει στο 3ο Φεστιβάλ στο πλαίσιο περιπτέρου που θα δημιουργούσε η Περιφέρεια Κρήτης. Ωστόσο όμως υπήρξε κάποιο πρόβλημα, περίπτερο δεν μπήκε από την Περιφέρεια, ωστόσο το τυροκομείο "Μπαλαντίνος" έστειλε τα προϊόντα του στον διαγωνισμό και βραβεύτηκαν ανάμεσα σε 280 τυροκομεία από όλη τη χώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου