Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011


ΠΑΣΠ ΧΑΝΙΩΝ:
Να παραιτηθεί η κυβέρνηση
Δημοσιεύθηκε στις: 11-10-2011

Με αυτά τα λόγια μέλη της ΠΑΣΠ του Πολυτεχνείου και του Τ.Ε.Ι. Κρήτης προχώρησαν χθες το πρωί σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου που στεγάζει τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας στα Χανιά-τέως Νομαρχία- διαμαρτυρόμενοι για τον νέο νόμο - πλαίσιο και θέλοντας παράλληλα να γνωστοποιήσουν τις δικές τους θέσεις.
Για «συμβολική ενέργεια κατάληψης στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας» έκανε λόγο ο γραμματέας της ΠΑΣΠ Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Βαγγέλης Ντάνος, συμπληρώνοντας στη συνέχεια πως «το Υπουργείο Παιδείας έχει βάλει τα δικά του πλαίσια στα κανάλια και κινείται η κουβέντα γύρω από συγκεκριμένα θέματα, που μονομερώς προβάλλονται. Εχουμε συγκεκριμένες θέσεις και μία παράταξη όπως η δική μας, η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη, ουδέποτε καταχράστηκε τον όρο των καταλήψεων. Δεν είμαστε εμείς που κλείνουμε τα Ιδρύματα για πλάκα, προφανώς έχουμε κάποιον λόγο και αυτό θέλουμε να προβάλλουμε στη χανιώτικη κοινωνία και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Θέλουμε να δείξουμε τις θέσεις μας, γιατί δεν είμαστε λαμόγια, όπως λένε τα κανάλια ούτε ότι δεν έχουμε κάποιον λόγο για να κλείνουμε τις Σχολές και προφανώς και νοιαζόμαστε για τις οικογένειές μας και εμείς εξίσου με τους άλλους που εμφανίζονται στα κανάλια ως σωτήρες».
Σε ερώτηση για το αν σκέφτονται να αποχωρήσουν από το ΠΑΣΟΚ (σ.σ. η ΠΑΣΠ υποστηρίζει το κυβερνών κόμμα), αφού διαφωνούν με την πολιτική του, ο φοιτητής απάντησε πως «δεν παραιτούμαστε από την ΠΑΣΠ. Δεν μιλάω ως μέλος του ΠΑΣΟΚ και ούτε θέλω να ασχοληθώ καθόλου με το συγκεκριμένο κόμμα. Κυβερνητική παράταξη εξορισμού είναι αυτή που εξυπηρετεί κυβερνητικά σχέδια, δεν εξυπηρετούμε κανένα κυβερνητικό σχέδιο, μόνο το όφελος των ιδεών μας και των φοιτητών».
Αναφορικά με τις καταλήψεις ο γραμματέας της ΠΑΣΠ Πολυτεχνείου τόνισε πως αποφασίζονται μέσα από μαζικές συνελεύσεις των φοιτητών και ανέφερε πως «δεν υπάρχει λόγος να χαθεί το εξάμηνο, υπάρχει χρόνος μέχρι στιγμής ακόμα και για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου».
Για την ΠΑΣΠ Τ.Ε.Ι. Χανίων ο γραμματέας της, Γιάννης Παπαζαφείρης, είπε ότι σκοπός της κινητοποίησης ήταν «να προβάλλουμε τα αιτήματά μας, να μάθει ο κόσμος γιατί αγωνιζόμαστε, γιατί έχουμε κλειστές τις Σχολές, γιατί αντιτιθέμεθα σε αυτόν τον νόμο - πλαίσιο. Δεν ξυπνήσαμε μία μέρα ξαφνικά και είπαμε να κλείσουμε τις Σχολές. Οι προτάσεις για καταλήψεις έχουν γίνει γιατί μελετώντας τον νόμο - πλαίσιο δεν έχουμε βρει θετικά σημεία για τους φοιτητές και προς την κατεύθυνση που θεωρούμε ότι είναι προς το συμφέρον των φοιτητών. Αντί να μιλάμε για την μεταρρύθμιση της Παιδείας έχουμε φτάσει στο σημείο να μιλάμε για την απορρύθμιση της Παιδείας».
Πάντως η τελευταία συνέλευση των σπουδαστών του Τ.Ε.Ι. Χανίων αποφάσισε να μην συνεχιστεί η κατάληψη και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έναρξη της εξεταστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου