Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011


ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Επίσκεψη Β. Μουλόπουλου
Δημοσιεύθηκε στις: 05-10-2011

Συνάντηση με τη διοίκηση του Ε.Κ. Χανίων και συνδικαλιστές είχε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Β. Μουλόπουλος.
«Οσο η Ελλάδα συνεχίζει να εξυπηρετεί τους τοκογλύφους τόσο θα πλησιάζει στην καταστροφή», επισήμανε χθες από τα Χανιά o βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Μουλόπουλος, ο οποίος μαζί με μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο αίτημα της τρόικας για μείωση της συλλογικής σύμβασης εργασίας. «Η κυβέρνηση λέει ότι το αρνείται αλλά θα γίνει γιατί το ζήτησε η τρόικα και όπως και οι ίδιοι έχουν πει ό,τι ζητάει η τρόικα της δίνεται. Τα μέτρα δεν έχουν τελειωμό, δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές για την κυβέρνηση, κάθε εβδομάδα της περνάει. Στόχος είναι η διάλυση της κοινωνίας, των εργαζομένων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και αγαθών. Αν δεν αντιδράσουμε όλοι μαζί το βαρέλι δεν έχει πάτο, θα φτάσουμε σε καταστάσεις ανθρωποφαγίας που η εργασία θα είναι είδος υπό εξαφάνιση, οι εργαζόμενοι θα είναι μιας χρήσης και θα φτάσουμε σε μια κατάσταση που θα μιλάμε για συντάξεις κάτω της πείνας, με μισθούς των 300 και των 200 ευρώ. Είναι αναγκαίο ένα κίνημα ανυπακοής για να διώξει αυτή την κυβέρνηση γιατί μόνο έτσι μπορεί να σωθεί αυτή η χώρα».

ΤΑ ΜΜΕ
Ερωτηθείς για την επιθετική και αρνητική αντιμετώπιση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ από πολλά μεγάλα αθηναϊκά ΜΜΕ και τον χαρακτηρισμό τους ως «λαϊκισμό» ο κ. Μουλόπουλος μίλησε για «δημοσιογράφους του συστήματος τα 'μαντρόσκυλα της εξουσίας' ένας χαρακτηρισμός του Ραμονέ, της Μοντ Ντιπλοματίκ. Ο ιδεολογικός βραχίοντας αυτού του συστήματος που αγωνιά για να σωθεί είναι τα ΜΜΕ. Το παιγνίδι τους παίζουν. Νομίζω ότι ο κόσμος τα έχει καταλάβει και τα αγνοεί και μπορώ να πω και γελάει. Τα δελτία των 8 έχουν γίνει κωμωδία. Τα Μέσα θέλουν να σωθεί αυτό το σύστημα γιατί θέλουν να σωθούν οι ιδιοκτήτες του. Είναι χρεωμένα 1.5 δισ. στις τράπεζες και δεν βγαίνει αυτό το χρέος αν δεν πάρουν νέα δάνεια απο τις τράπεζες, που επίσης είναι χρεωμένες, συν ότι και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ είναι εθνικοί εργολάβοι».
Για τις αναφορές πως τα χρήματα που έχει το ελληνικό δημόσιο δεν επαρκούν για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και για αυτό είναι αναγκαία η 6η δόση ο βουλευτής επισήμανε πως «τα χρήματα επαρκούν για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις πιθανόν δεν αρκούν για να πληρωθούν τα τοκοχρεολύσια. Δεν υπάρχει κανένας έμπορος που να επιβίωσε προσφεύγοντας στους τοκογλύφους. Οσο η Ελ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου