Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 7η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ


ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Συνεχίζεται η κατάληψη
Δημοσιεύθηκε στις: 13-10-2011

Στην 7η εβδομάδα κινητοποιήσεων μπαίνει το Πολυτεχνείο Κρήτης. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών η κατάληψη του Ιδρύματος θα συνεχιστεί ως τις 20 Οκτωβρίου, με παράλληλες εκδηλώσεις εντός και εκτός του Ιδρύματος.
Η πρόταση του Συντονιστικού Κατάληψης (Ενωτική Πρωτοβουλία, ΑΡΕΝ, Ανεξάρτητοι) στην πρώτη ψηφοφορία πήρε 334 ψήφους, ενώ η "Κίνηση Ανεξάρτητων Φοιτητών" 376, η ΠΑΣΠ 80, το ΜΑΣ 72, οι Αγ. Κινήσεις 4. Επειδή καμία πρόταση δεν είχε αυτοδυναμία στον Β΄ γύρο τέθηκαν προς ψήφιση οι δύο πρώτες. Αυτή τη φορά το πλαίσιο του Συντονιστικού Κατάληψης έλαβε 480 ψήφους και το πλαίσιο της Κίνησης 409 ψήφους. Στην απόφαση της Συνέλευσης τονίζεται μεταξύ άλλων πως "το θέμα της υποβάθμισης και της ιδιωτικοποίησης της παιδείας είναι ένα ζήτημα που ακουμπάει όλους τους φοιτητές. Στα συλλογικά προβλήματα δεν υπάρχουνε ατομικές λύσεις! Είναι καθήκον όλων μας να παλέψουμε -με τα συλλογικά όπλα που έχει αναδείξει το φοιτητικό κίνημα- τις Γενικές Συνελεύσεις και τον Πανελλαδικό Συντονισμό τους, τις δυναμικές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια καθιστώντας σαφές σε κάθε επίδοξο «μεταρρυθμιστή» πως δεν θα μείνουμε άπραγοι να βλέπουμε να μας κλέβουν το μέλλον και να μην αντιδρούμε... Αυτήν τη χρονική στιγμή, που προωθούνται ιδεολογήματα από ΜΜΕ καθώς και από αντιδραστικά μπλοκ καθηγητών και φοιτητών, ότι το φοιτητικό κίνημα αδρανεί, η απάντηση βρίσκεται στις καταλήψεις των Υπουργείων και των δημοσίων κτηρίων. Έτσι, φαίνεται ότι το φοιτητικό κίνημα με αφορμή το νέο νομοσχέδιο, ξεπέρασε τα όρια των Πανεπιστημίων και μαζί με τους εργαζόμενους προβαίνει σε πιο δυναμικές δράσεις για την κοινωνία. Το φοιτητικό κίνημα με συνεχείς καταλήψεις -συνελεύσεις - διαδηλώσεις θα παλέψει μέχρι την ανατροπή του νόμου πλαισίου γιατί αυτό το Πανεπιστήμιο δε μας χωράει. Θα παλέψει για μία δημόσια και δωρεάν παιδεία, θα σταθεί στο πλευρό των πλατειών και των εργαζομένων και θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα για ευρύτερες κοινωνικές αναταράξεις με στόχο να τους ανατρέψουμε! Σημαντική ημερομηνία: Τετάρτη 19 Οκτώβρη. Αυτή την μέρα έχει ήδη καλεστεί πανεργατική απεργία ενάντια στην συνολική επίθεση της κυβέρνησης και των λοιπών εκφραστών της αστικής πολιτικής. Θα βρεθούμε και εμείς, οι φοιτητές, στους δρόμους να διαδηλώνουμε όχι μόνο ενάντια στον νέο νόμο πλαίσιο αλλά ενάντια στο ζοφερό μέλλον που όρισαν για εμάς χωρίς να μας ρωτήσουν. Τετάρτη 19 Οκτώβρη, μαθητές, φοιτητές, άνεργοι και εργαζόμενοι καλούμαστε να ρίξουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα στον Καιάδα της πολιτικής και να αδράξουμε το μέλλον μας".

ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Στα αιτήματα των φοιτητών είναι, μεταξύ άλλων: Ενιαίος 5ετής κύκλος σπουδών και φυσικά Πανεπιστήμια Δημόσια και Δωρεάν χωρίς ταξικούς φραγμούς, Ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με πλήρη και συνολική εποπτεία του εκάστοτε αντικειμένου, Πανεπιστήμια για τις ανάγκες της κοινωνίας και κρατική χρηματοδότηση η οποία να καλύπτει επαρκώς τόσο τις σπουδές όσο και την μέριμνα των φοιτητών, Πανεπιστήμια τα οποία θα ελέγχονται από τη βάση, μέσω των Γενικών Συνελεύσεων με κριτήρια που θα θέτει η ακαδημαϊκή κοινότητα μακριά από επιχειρηματικές λογικές, Κανένα χρονικό όριο φοίτησης, Πρόγραμμα σπουδών με ακαδημαϊκούς όρους, έξω από λογικές εντατικοποίησης και τη δημιουργία αποφοίτων πολλών ταχυτήτων, Καμία ποινικοποίηση των αγωνιζόμενων φοιτητών, Διεύρυνση του ασύλου στους εργασιακούς χώρους".

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πέμπτη 13/10: Στις 12 μ. στη Γαλλική Σχολή "Αρχιτεκτονική σκέψη και σχεδιασμός".
Παρασκευή 14/10: Στις 4 μ.μ. στη Γαλλική Σχολή "Προγράμματα σχεδίασης και κατασκευής".
Σαββάτο 15/10: Παρουσίαση και Workshop, Street art στη Γαλλική Σχολή.
Κυριακή 16/10: Βραδιά ποίησης στη Γαλλική Σχολή, παράλληλα θα λειτουργήσει αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο.
Δευτέρα 17/10: Συντονιστικό κατάληψης στο μπλόκο του Πολυτεχνείου.
Τρίτη 18/10: Κοινή Συνέλευση φοιτητών / εργαζόμενων (θέατρο 'Δ. Βλησίδης') στις 5 μ.μ.
Τετάρτη 19/10: Συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στην πλατεία Αγοράς.

Συνάντηση με εργαζομένους
Σε συνάντηση με τους εργαζομένους θα προχωρήσει ο Σύλλογος Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης την Τρίτη 18/10 στις 5 μ.μ. στο θέατρο 'Δ. Βλησίδης' σε μια προσπάθεια να ενωθούν οι φοιτητικές καταλήψεις μα τις απεργίες των εργαζομένων. 'Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε την Τρίτη συνάντηση με σωματεία και εργαζομένους της πόλης των Χανίων για να οργανώσουμε από κοινού την πανεργατική απεργία. Ο αγώνας των φοιτητών είναι αγώνας όλης της κοινωνίας', αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου