Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011


ΣΤΟ ΝΕΩΡΙΟ ΜΟΡΟ
Εκθεση στατικού μοντελισμού
Δημοσιεύθηκε στις: 24-10-2011

Εκθεση των ρεκόρ είναι η 12η του Ομίλου Στατικού Μοντελισμού Χανίων, που εγκαινιάσθηκε χθες το απόγευμα στο Νεώριο «Μoro» του ενετικού λιμανιού.
Περισσότεροι από 80 εκθέτες παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε 208 εκθέματα, αριθμοί - ρεκόρ για τα Χανιά, στην έκθεση που θα λειτουργήσει έως τις 29 Οκτωβρίου.
Η φινέτσα, η ποιοτική δουλειά αλλά και η ερευνητική εργασία των συμμετεχόντων είναι εμφανείς πάνω στα μοντέλα, που καλύπτουν όλες σχεδόν τις κατηγορίες του μοντελισμού.
«Για τον μοντελιστή το σημαντικό είναι να αγαπάει αυτό που κάνει γιατί είναι το χόμπι του και σε αυτό δίνουμε τον εαυτό μας και τον χρόνο μας, που είναι λίγος και δυσέρευτος», ανάφερε ο κ. Γιώργος Κελάκης πρόεδρος του Ομιλου Στατικού Μοντελισμού Χανίων. Οι συμμετοχές είναι από Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Αθήνα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, ενώ και μοντελιστές των Χανίων έχουν συμμετάσχει πολλές φορές σε ανάλογες εκθέσεις στην υπόλοιπη χώρα και έχουν βραβευτεί για τις δημιουργίες τους.
Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για τον Μοντελισμό ο κ. Κελάκης επεσήμανε πως «στον Μοντελισμό δεν παίρνουμε ένα κουτί, λίγο χρώμα και κόλλα και φτιάχνουμε. Ο μοντελιστής είναι ερευνητής της Ιστορίας, ειδικά όταν θέλει να κάνει αναπαράσταση ενός ιστορικού γεγονότος, διαβάζει, μελετά, ψάχνει».
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολύ κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου