Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011


ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ
Δωρεάν εξετάσεις τραχήλου της μήτρας
Δημοσιεύθηκε στις: 21-10-2011

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ανάμεσα στις γυναίκες των χωριών της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Μουσούρων για τις εξετάσεις του τραχήλου της μήτρας, που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα και θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε Βουκολιές και Κολυμπάρι.
«Με βάση το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας δίνεται η δυνατότητα σε γυναίκες των χωριών της περιοχής να κάνουν δωρεάν το τεστ Παπ. Εκδήλωσαν ενδιαφέρον πάρα πολλές καθώς ο καρκίνος του τραχήλου απασχολεί έντονα τις γυναίκες ειδικά στην ύπαιθρο», ανέφερε η κα Ευφροσύνη Κοτσιφάκη, μαία του Κ.Υ. Καντάνου που υπέβαλε τις γυναίκες στο τεστ Παπ, τα αποτέλεσμα του οποίου αναμένονται σε έναν περίπου μήνα.
«Οι εξετάσεις για τον καρκίνο της μήτρας, είναι εξαιρετικά σημαντικές και πραγματικά σώζουν ζωές. Απευθύνονται σε γυναίκες ηλικίας από 25 έως 65 ετών και κάνοντάς τις αυτές προλαμβάνονται επιπτώσεις και παρενέργειες που έχουν κοινωνικό και οικονομικό αντίκρισμα και διαχρονικά ταλανίζουν τον πληθυσμό», τόνισε η κα Κατερίνα Κολοκυθά, δημοτική σύμβουλος Πλατανιά και αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του προγράμματος:
- Δ.Ε. Μουσούρων: Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί το τεστ στο Περιφερειακό Ιατρείο Φουρνέ που ξεκίνησε τη Δευτέρα.
- Δ.Ε. Βουκολιών: Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στη Δ.Ε. Μουσούρων, στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας.
- Δ.Ε. Κολυμπαρίου: Επειδή υγειονομικά ανήκει στο Κ.Υ. Κισάμου, θα εκπαιδευτούν δύο γυναίκες γενικοί ιατροί του Κέντρου για να υλοποιήσουν το πρόγραμμα .
- Δ.Ε. Πλατανιά: Ανήκει υγειονομικά στο Νοσοκομείο, το οποίο ακόμα δεν έχει λάβει τη σχετική εντολή για την υλοποίηση του προγράμματος.
«Το κόστος το έχει αναλάβει το Υπουργείο και οι γυναίκες δεν επιβαρύνονται σε τίποτα. Κάνουμε έκκληση σε όλες τις γυναίκες, στις οποίες απευθύνεται η επιστολη του Υπουργείου, να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα», ανέφερε η κα Κολοκυθά. O Δήμος ευχαρίστησε τον κ. Α. Συγγελάκη, στέλεχος του Υπουργείου, για την ένταξή του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου