Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΧΩΡΙΑ ΣΦΑΚΙΩΝ


ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΣΦΑΚΙΩΝ
Εργασίες ανάπλασης
Δημοσιεύθηκε στις: 10-10-2011

Την ανάπλαση χωριών των Σφακίων με πεζοδρομήσεις, πλατείες και ανάδειξη του δημόσιου χώρου είναι ο στόχος του Δήμου, που έχει καταθέσει τη σχετική πρόταση για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Α. Μπαλτατζής».
Οι αναπλάσεις αφορούν έξι χωριά του Δήμου. «Επιλέξαμε τα χωριά αυτά με βάση τις προδιαγραφές του προγράμματος που απαγορεύει να είναι παραδοσιακοί και παράλιοι οικισμοί. Τα χωριά στα οποία θα προχωρήσουμε τις αναπλάσεις είναι συγκεκριμένα τα: Ασκύφου, Ανώπολη, Πατσιανός, Βουβάς, Καψοδάσος, Αργουλές», ανέφερε ο δήμαρχος Σφακίων κ. Παύλος Πολάκης μιλώντας στα «Χ.Ν.».
Οι παρεμβάσεις, όπως τόνισε, αφορούν «τον δημόσιο χώρο με τη δημιουργία πλατειών, πεζοδρόμηση, πλακόστρωτο, πετρόκτιστα τοιχία. Θέλουμε να αρχίσουμε να διαμορφώνουμε ένα οικιστικό χαρακτήρα στα χωριά μας που υπήρχε ως τη δεκαετία του ’70 αλλά άρχισε να καταστρέφεται με το μπετόν και το αλουμίνιο. Πρόκειται για μια σειρά από ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, που θα αλλάξουν το πρόσωπο των οικισμών».
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Δήμο, ολοκληρώνεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο έλεγχος του έργου της Πράσινης Ανάπτυξης, που έχει προτείνει ο Δήμος Σφακίων και αφορά το Φραγκοκάστελλο, ενώ προχωράει και η μελέτη για τον Βιολογικό Καθαρισμό του Λουτρού.
Στους σχεδιασμούς του Δήμου είναι η δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, που θα μειώσει πάρα πολύ τα δρομολόγια μεταφοράς προς το ΧΥΤΥ Ακρωτηρίου. Στα θετικά στοιχεία προστίθενται και το ξεμπλοκάρισμα του κληροδοτήματος «Ξενουδάκη», που είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή των Σφακίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου