Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011


ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ
Χωρίς γιατρό ο Αλικιανός
Δημοσιεύθηκε στις: 21-10-2011

Σε τεράστιο πρόβλημα για την περιοχή του Αλικιανού εξελίσσεται η συνεχιζόμενη έλλειψη αγροτικού ιατρού. Από τις αρχές της χρονιάς, λόγω της κύησης της γιατρού και της μη αντικατάστασής της, ολόκληρη η περιοχή έχει μείνει χωρίς ιατρική φροντίδα και ειδικότερα μείζον θέμα δημιουργείται με τις συνταγογραφήσεις.
«Δυστυχώς από την αρχή του χρόνου αντιμετωπίζουμε αυτήν την κατάσταση», δηλώνει ο δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης, συμπληρώνοντας πως «η γιατρός βρίσκεται σε άδεια τοκετού, δυστυχώς, δεν μας έχουν στείλει αναπληρωματικό από το Κ.Υ. Καντάνου λόγω αδυναμίας. Εχουν γίνει επανειλημμένες παραστάσεις και συναντήσεις με τον διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Δουλγεράκη και υπήρξε μία μικρή λύση μεσοβέζικη, να έρχεται ένας γιατρός μία φορά την εβδομάδα και να συνταγογραφεί. Οι ώρες, όμως, είναι περιορισμένες, όταν μιλάμε για 3.500 κατοίκους και τα χωριά Αλικιανός, Κουφός, Βατόλακκος, Σκινές, Κουφός. Δεν επαρκεί με τίποτα».
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε κάποιες πιο πρόσφατες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. «Ξαναήρθαμε σε επικοινωνία με τον κ. Δουλγεράκη και υποσχέθηκε ότι ο γιατρός θα έρχεται για δύο φορές την εβδομάδα με πλήρες ωράριο. Δυστυχώς, ακόμα δεν έχει λυθεί αυτό το ζήτημα ούτε ο γιατρός έχει έρθει για το διάστημα που μας είχαν δοθεί υποσχέσεις. Προσπαθούμε να βρούμε μία λύση, γιατί ο κόσμος πρέπει να εξυπηρετηθεί».
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη συνταγογράφηση τόνισε πως «είναι η καθεαυτού αρμοδιότητα του αγροτικού ιατρού. Οι άνθρωποι στην περιοχή του Αλικιανού δεν έχουν που να γράψουν τα φάρμακά τους, είναι τεράστιο το κοινωνικό και ηθικό πρόβλημα και ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στα Καράνου και σε άλλα σημεία του Δήμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου