Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΤΑ

"Η στοχοποίηση των δημόσιων υπαλλήλων" και "όχι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών" είναι ο στόχος του μέτρου του 40ωρου για τις δημόσιες υπηρεσίες σύμφωνα με την "Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων.
"Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η στοχοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων και η δημιουργία προϋποθέσεων «κοινωνικού αυτοματισμού». Είναι φανερό, ότι με την ρύθμιση αυτή ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και γενικά η Κυβέρνηση,- επιχειρούν να φορτώσουν στους εργαζόμενους όλα τα κακώς κείμενα στη Δημόσια Διοίκηση. Είναι αυτονόητο ότι τέτοιου είδους γενικεύσεις δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. Όλοι γνωρίζουν πως δεν είναι ανίκανοι, τεμπέληδες και διεφθαρμένοι όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και αυτοί που είναι κάτι από τα παραπάνω συνήθως έχουν πολιτικές "πλάτες". Επίσης, αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι η δημόσια διοίκηση βασίζεται στη φιλοτιμία και την εφευρετικότητα της πλειονότητας των εργαζόμενων, οι οποίοι συχνά βρίσκονται να παλεύουν με ένα γραφειοκρατικό και αναποτελεσματικό σύστημα, με ασαφείς και αλληλοσυγκρουόμενους νόμους και διατάξεις και μάλιστα με ανεπαρκή μέσα κι εφόδια" αναφέρετε στην ανακοίνωση.
Η Πρωτοβουλάι συμπληρώνει πως "για όλους αυτούς - εμάς - δε δημιουργεί ουσιαστικό πρόβλημα η αύξηση του ωραρίου. Δημιουργεί όμως η λογική που υποκρύβει και οι αλήθειες που δεν αναφέρονται στις υπουργικές εξαγγελίες. Ποιες είναι αυτές; Ότι η πελατειακή σχέση των πολιτικών με τους πολίτες δεν ανατρέπεται με το 40ωρο, διατηρώντας το κράτος αναξιοκρατικό και αναποτελεσματικό. Ότι οι κομματικές επιλογές, σε κάθε επίπεδο της Διοίκησης, εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών. Ότι οι "φίλοι", οι διορισμένοι από τα πολιτικά γραφεία, οι κομματικοί εγκάθετοι, θα συνεχίσουν να μην προσέρχονται στις υπηρεσίες τους, να μην ακολουθούν τα ωράρια, να μην εξυπηρετούν το κοινό, να μην εργάζονται και ταυτόχρονα να προκαλούν απροκάλυπτα. Ότι η αύξηση της ανεργίας και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας με τη μερική απασχόληση και την κοινωφελή εργασία (τύπου stage), όχι μόνο δεν περιορίζονται, αλλά αντίθετα επιτείνονται με το νέο ωράριο. Ότι στόχος κάθε αναπτυγμένης κοινωνίας που σέβεται τον πολίτη και δεν ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη των πλούσιων διαπλεκόμενων, είναι η μείωση των ωρών εργασίας και της ανεργίας, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, η αύξηση των μισθών και των συντάξεων, η βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη και γενικά, η ευημερία του κοινωνικού συνόλου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου