Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Παγκρήτια κινητοποίηση φοιτητών
Δημοσιεύθηκε στις: 16-09-2011

Παγκρήτια κινητοποίηση στο Ηράκλειο πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι οι φοιτητικοί σύλλογοι των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της Κρήτης που βρίσκονται σε θέσεις… μάχης ενάντια στοn νέο νόμο πλαίσιο.
Η πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο Ηρακλείου όπου συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο. "Βρεθήκαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και υποβάλαμε το αίτημα να συζητηθούν οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των φοιτητών και να πάρει θέση το Συμβούλιο. Οχι μόνο δεν πήραν θέση με ευθύνη των πλειοψηφιών αλλά και δεν δέχθηκαν καν να συζητήσουν το θέμα", ανέφερε ο φοιτητής Λ. Μαστοράκης στα "Χ.Ν." Στην πορεία τους οι φοιτητές φώναξαν συνθήματα υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και ενάντια σε κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ενωση.
"Μετά την πορεία ακολούθησε συντονιστικό των γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων με σκοπό να υπάρξει κοινή δράση του φοιτητικού κινήματος σε παγκρήτια βάση.
Η πορεία αυτή έρχεται μετά από την πιο μαζική διαδήλωση που έχει γίνει ποτέ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με το φοιτητικό μπλοκ να αριθμεί τουλάχιστον 15.000 φοιτητές" ανέφερε ο Δημήτρης Ζώγκας συμπληρώνοντας πως "για μας τίθενται δύο μεγάλα ζητήματα.
Από τη μία ο νόμος πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που συνθέτει ένα αντιδραστικό πανεπιστήμιο που θα λειτουργεί για τις επιχειρήσεις και δεν θα χωράει παιδιά εργαζομένων και από την άλλη η εργασιακή προοπτική των φοιτητών που φαντάζει πιο δυσοίωνη από ποτέ έχει φέρει χιλιάδες φοιτητές στις πορείες, στις συνελεύσεις και στις καταλήψεις.
Την επόμενη εβδομάδα όλοι οι φοιτητές δίνουν ραντεβού σε πανελλαδική πορεία στην Αθήνα και στο πανελλαδικό συντονιστικό γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων".
Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησαν χθες το πρωί στην πλατεία 1866 οι φοιτητές και οι σπουδαστές που πρόσκεινται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου